Visszatért a fecnikorszak a BKK utastájékoztatásban

HírKlikk 2021. május 8. 20:55 2021. máj. 8. 20:55

Az elmúlt hónapokban rohamosan visszafejlődött a BKK egykor szépen prosperáló területe, az utastájékoztatás a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. Ezt a problémát jól szemléltetik a Jarokelo.hu közterületi hibabejelentő portálra feltöltött képek és bejelentések is.

A BKK elismeri a problémát, de a járvány okozta vészhelyzetre hivatkozik. A Közlekedő Tömeg szerint úgy tűnik, a BKK-nak valamiért megoldhatatlan feladatot kezd okozni a metrók menetrendjének közzététele. Hiába van a legtöbb helyen erre a célra szolgáló keret vagy vitrin, a menetrendeket újabban egyszerűen kicelluxozzák az állomás falára, vagy egészen meghökkentő módon, rácelluxozzák magára a vitrinüvegre, kívülről.

Menetrendváltáskor a BKK sokszor már arra sem veszi a fáradságot, hogy a korábban kicelluxozott A4-es tájékoztatókat leszedje, hanem azokra is simán rácelluxoznak egy újabbat. A cellux persze nem tart sokáig, így az idő múlásával a lógó papíroknak köszönhetően, egyfajta lapozgatós mesekönyv formátum fogadja az utasokat – írták a telex.hu-nak. A metróállomások mellett a villamosmegállók is mostohagyerekké váltak, közli az egyesület.

A BKK a portál megkeresésére azt írta, hogy az ismertetett jelenség számukra is elfogadhatatlan, ezért igyekeznek azonnali megoldást találni a problémára. Hozzátették, hogy a leírt helyzet elsősorban a koronavírus-járvány okozta gyakori menetrendváltozásból fakadt. A pandémia 2020-as megjelenése óta a metrók alapmenetrendje tavaly hat alkalommal, idén pedig (a május 3-i menetrendváltozást is beleszámítva) ötször változott. De ide tartozik még az M3-as metróvonalon történt hétvégi, illetve ünnepnapi és munkanap-áthelyezéssel járó időszakok eseti, további hatszor bekövetkezett menetrend-módosítása is.

Mindezek mellett, tavaly január óta összesen 1129 menetrendváltozás volt, ez azt jelenti, hogy több mint 43 ezer menetrendet kellett a keretből kivenni, és betenni helyette egy újat. A változások mindegyikét néhány nap alatt hajtották végre, s nem lehetett tudni, hogy meddig lesz érvényes az éppen bevezetett menetrend, írja a cég.