Visszatértek Orbán fürkészei és portyázói

Föld S. Péter 2020. március 25. 14:45 2020. márc. 25. 14:45

Néhány napja jelentette be Orbán Viktor, hogy fürkészeket és portyázókat küldött ki a világ minden tájára, és lám, már meg is lett az eredménye. A sikeres kalandozásoknak köszönhetően, a ferihegyi repülőtérre megérkeztek a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges felszerelések, és az ügy fontosságára való tekintettel, maga a miniszterelnök vette át a szállítmányt Tuan Csie-lung kínai nagykövet jelenlétében. A felek – amint az a felvételen is látható – a mostanság divatos könyökpuszival üdvözölték egymást.

Nemcsak a szállítmány volt fontos, hanem az is, hogy Orbán személyesen vette át a csomagot. Ő irányítja ugyanis a vírus ellen küzdő operatív törzset. Érthető, ha saját szemével kívánt meggyőződni arról, hogy hiánytalanul megérkezett a több mint 3 millió maszk, a 100 ezer koronavírus teszt, valamint a 86 lélegeztetőgép.

A miniszterelnök arról nem beszélt, hogy miért nem egy hónappal ezelőtt léptek, miért nem küldte ki időben fürkészeit és portyázóit a világ megannyi égtája irányába. Akkor az első vonalban harcoló orvosok és ápolók nem lettek volna kitéve a vírus veszélyeinek, így viszont, megfelelő tesztelési lehetőség híján, ki tudja, hányan betegedtek meg közülük.

Most már persze mindegy, örüljünk annak, ami van, jobbat amúgy sem tehetünk. A küldemény értékét tovább növeli, hogy a csomagra a kínaiak anyanyelvükön kívül, magyarul is felírták Orbán Viktor kedvenc szlogenjét: Hajrá Magyarország.

A Hajra Fidesz szöveg valamiért lemaradt, állítólag a Google fordítóprogramja itt bemondta az unalmast.