Vitézy: Karácsony Gergely és Lázár János kezdjék együtt az újévet bezárva

HírKlikk 2023. december 31. 17:20 2023. dec. 31. 17:20

Vitázy Dávid reagált a MÁV vasárnapi közleményére, amely szerint csak márciusig élnek a Budapest-bérletek.

Vitézy szerint úgy tűnik, nem lett kedvező fogadtatása annak, hogy a MÁV megpróbált konstruktív megoldást találni a BKK-val, és a pár nappal ezelőtti megállapodásuk alapján januártól elkerülhetővé vált a fővároson belüli tarifaközösség megszűnése. A mai MÁV-közleményből is látszik: a vasúttársaság finoman, de elég világosan jelezte, minden felelősség és a döntés Lázáré. 

Szerint csak egy megoldás van a Budapest-bérlettel kapcsolatban a MÁV közleménye után: Karácsony Gergely főpolgármester és Lázár János közlekedési miniszter kezdjék együtt az új évet, zárkózzanak be egy szobába, és addig ne jöjjenek ki, míg nem állapodnak meg egy tartós megoldásban.

A Budapest-bérlet megszüntetése egész egyszerűen nem történhet meg, az olyan példátlan visszalépés lenne a budapesti közösségi közlekedésben, amit nem szabad megengedni – véli Vitézy, aki szerint az egész vita a budapesti közösségi közlekedés éves költségvetésének egy százalékát jelentő két milliárd forintos összegről szól.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom