Vizsgálatot indít a rendőrség Mészáros Lőrinc válópere ügyében

HírKlikk 2020. október 16. 20:50 2020. okt. 16. 20:50

Polt Péter megint feljelentésként értelmezett egy kérdést. Arató Gergely DK-s politikus azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy indult-e már nyomozás amiatt, hogy Mészáros Lőrinc válópere alatt hermetikusan lezárták az egész Budai Központi Kerületi Bíróság épületét.

„Egy nem közszereplő, nem védett hivatalos személy, egy magánszemély ügye miatt lezárni egy közpénzből és közérdek ellátására hivatott közintézményt felvetheti azt a kérdést, hogy milyen konkrét jogalapon, kinek, milyen utasítása vagy rendelkezése alapján, milyen jogszabályi rendelkezésre hivatkozva korlátozták az ott dolgozók és az oda ki- és belépni szándékozó, valamint az ott tartózkodó személyek szabad mozgását, késleltették, vagy akadályozták meg őket a hivatalos ügyeik intézésében" – írta Arató Gergely. A politikus szerint, Mészáros Lőrinc válóperén visszaéltek a joggal.

24.hu számolt be róla, hogy Polt Péter az ellenzéki politikus megkeresését feljelentésként értékelte, azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. 

„A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozóhatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye" – magyarázta döntését a legfőbb ügyész.

Forrás: 24.hu