Volt tiszti főorvos: a vásárlási idősávnak így semmi értelme sincs

HírKlikk 2020. november 27. 05:00 2020. nov. 27. 05:00

Csütörtökre 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az utóbbi hetekben 20 százalék körüli pozitivitás látható, minden ötödik ember, akinél tesztet csinálnak, pozitivitást mutat – erről Falus Ferenc beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A korábbi országos tiszti főorvos egyetért azzal, hogy a kormány most nem hozott további szigorító intézkedést, az viszont szerinte látható, hogy a bevásárlásoknál olyan tömeg gyűlik össze, ami veszélyes lehet. Véleménye szerint, a vásárlási sávnak ebben a formában semmi értelme nincs, azt kéne szabályozni, hogy egy térben hányan tartózkodhatnak.

Falus úgy véli, a korlátozó intézkedéseket egy hónappal korábban kellett volna bevezetni ahhoz, hogy a karácsonyunk és az újévünk békésen teljen.

Mint mondta, ha a mostani adatok hitelesek, akkor lehet várni még tíz napot azzal, hogy kell-e szigorítani vagy sem, viszont, ha nem hitelesek, akkor minél előbb szigorító intézkedéseket kell bevezetni.

A korábbi tiszti főorvos szerint előfordulhat, hogy a járvány csak február végén-március elején csendesedik el.

Forrás: atv.hu