Vona Gábor szerint sima Karácsony Gergely győzelem várható

HírKlikk 2021. május 17. 12:10 2021. máj. 17. 12:10

A Jobbik volt elnöke szerint a főpolgármester már bizonyította, hogy képes egyesíteni az egész ellenzéket és képes győzni a Fidesz ellen. Vona Gábor öt érvet is felsorol, amiért Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Vona Gábor a Facebook oldalán ezt az öt érvet írta meg:

1. Az a nyerő, akinek megfelelő logisztikai háttere van az előválasztáson való mozgósításhoz. Ez többeknek is adott, de a főpolgármester már az önkormányzati választásokon bizonyította, hogy mögötte gyűlt össze a legerősebb network.

2. Az a nyerő, aki már bizonyította, hogy képes győzni a Fidesz ellen. Ezt Márki-Zay Péter mellett Karácsony bizonyította eddig Tarlós ellen.

3. Az a nyerő, aki képes egyesíteni az egész ellenzéket. A főpolgármester mögé már az első nap többen álltak, mint az összes többi jelölt mögé az elmúlt hónapokban együttvéve. Sőt, meggyőződésem, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter is vissza fog lépni a javára az első forduló után.

 4. Az a nyerő, aki képes megszólítani a bizonytalanokat, esetleg a jobboldaliakat is. Ehhez pedig nem elég az orbánozás, az indulat és nagyotmondási licit. Integratív személyiség és program kell. Csak egy példa: a főváros méltó módon emlékezett meg Trianonról.

5. Az a nyerő, akinek van programja és azt be is tudja mutatni. Itt talán Dobrev Klára lehetne ellenfél, de ő meg a 2., 3., 4. pontok miatt nem rúg majd labdába. Karácsony mögött közben az ellenzéki értelmiség jelentős része felsorakozott.

Vona Gábor szerint tehát az előválasztáson sima Karácsony Gergely győzelem várható, de mint írja, a feladat neheze utána jön. Meg kellene verni Orbán Viktort, vidéken is (!), majd egy alkotmányosan foglyul ejtett, erőforrásoktól megfosztott országot jól kormányozni. De ez már egy másik történet...

Forrás: Hírklikk