Vörös fények Orbán fejében

Föld S. Péter 2019. május 15. 06:00 2019. máj. 15. 06:00

Orbán Viktor olyan, mint a viccbéli Móricka: mindenről AZ jut az eszébe. Tegnap is, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán, ahelyett hogy az épület szépségét és fontosságát méltatta volna, a migránsokról kezdett értekezni a hallgatóságnak. Aki még ennél is többre vágyott, annak a fejünkben kigyulladó vörös fényről is beszélt a miniszterelnök.

„Büszkék vagyunk Európa több ezer éves görög, római, zsidó és keresztény örökségére, és büszkék vagyunk arra, hogy a magyarok ezer esztendőn keresztül gazdagították ezt az örökséget" – mondta. Majd még azt is: „… amikor azt érezni, hogy ezt a kultúrát veszély fenyegeti, azonnal kigyullad egy vörös fény a fejünkben, és azonnal akcióba is lépünk".

Ahogy az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra, úgy a migránsozáshoz sem kellenek bevándorlók.

Két évvel ezelőtt, 2017 júliusában, nem villant a vörös fény, mert akkor épp a piros lámpák pislákoltak. A hagyományos tusnádfürdői dzsemborin a miniszterelnök a következő magvasságot osztotta meg a hallgatósággal: „Ha a világon bárhol bántanak egy magyart, kell lennie egy piros lámpának, ami felvillan Budapesten.”

S miközben Orbán erről elmélkedett, alig néhány méternyire tőle a hajánál fogva a földre rántottak egy fiatal magyar nőt. Az volt a bűne ennek a magyarnak, hogy tiltakozott más magyarok tettei ellen. Nem tetszett neki, hogy a Paks2-nek nevezett projekttel kiárusították Magyarországot az oroszoknak, a Liget projekt révén pedig betonná alakítják a budapestiek kedvenc sétahelyét.

Az elkövető, aki a magyart bántotta Tusnádfürdőn, a csíkszeredai konzul sajtósának a férje volt. Esküvői fotós máskülönben, amikor nem fiatal magyar nőkre támad, hogy a hajuknál fogva a földre rántsa őket, akkor nagyon cuki esküvői képeket szokott készíteni. Olyan fotókat szállít a megrendelőknek, amelyeken senki nem bánt senkit, és mindenki nagyon édi.

Borbáth Áron, így hívták a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férjét, utóbb elnézést kért a Facebookon. Nem a hajánál fogva a földre rántott fiatal magyar nőtől, hanem azért, mert mint írta, nem így kellett volna eljárnia. Borbáth Áron bizonyára nem tudta, hogy amikor ő vegzál egy fiatal magyar nőt, van egy piros lámpa, amely felvillan Budapesten. És akkor, jaj annak, aki bántja a magyart, Orbán miniszterelnök keze messzire elér, megvédi a magyarokat, bárhol is legyenek a világban.

Érdekes ez a Budapesten villogó piros lámpa. Amikor 2016. február 23-án a Fidesz egyik alelnökéhez, Kubatov Gáborhoz köthető marcona kopasz verőemberek megakadályoztak egy magyar állampolgárt abban, hogy benyújtson egy népszavazási kérdést, lehet, hogy villogott, de csak olyan haloványan, hogy a miniszterelnök észre sem vette.

Hiába gyullad ki a vörös fény, hiába villognak a vörös lámpák, Orbánéknak nincs szemük rá. A családok fontosságáról papolnak, de nem veszik észre a nyomort Magyarországon, az ünnepeken és hétköznapokon meleg ételre várók hosszú sorát. S amikor kilakoltatással fenyegetnek egy kilencgyermekes családot, villoghat akárhány piros lámpa Budapesten, gyulladhatnak a vörös fények Orbán és mások fejében, csak a sötétség üli torát mindenütt, amerre a szem ellát.