Zavart okoz az ellenzéki együttműködésben Szél és Hadházy magánakciója

Konczik Márton 2019. január 14. 19:12 2019. jan. 14. 19:12

Az LMP két korábbi társelnöke ma ismét a Magyar Televízióból akart üzenni. A Hírklikk megkeresett több honatyát, akik nem értették a két, immár független képviselő magánakcióját, ugyanis korábban megegyezés született arról, hogy minden ilyen kezdeményezést közösen vitatnak meg és döntenek a megvalósításról is.

A megkérdezett képviselők szerint zavart okoz az ellenzéki együttműködésben Szél Bernadett és Hadházy Ákos mai próbálkozása az MTVA székházában. Egyikük sem azt kifogásolta, hogy az állami médiát esetleg új ötlettel nyomás alá helyezzék. Az azonban gond, hogy erről senkit sem értesítettek, erről senkivel nem egyeztettek. Még azoknak sem szóltak, akik velük együtt részt vettek a decemberi akcióban, amikor az ellenzék 5 pontját akarták beolvastatni.

Azért sem örültek a pártok képviselői, mert Szél és Hadházy is rendszeres résztvevői az ellenzék megbeszéléseinek. Ezeken a tárgyalásokon arról született megállapodás, hogy az ilyen horderejű akciók közösek lesznek.

Volt, aki úgy fogalmazott, hogy az LMP társelnökeinek súlyos felelőssége van az áprilisi kétharmadban, érti, hogy kompenzálni akarnak, ráadásul független képviselőként nehezebb nyilvánossághoz jutni, de tőlük is elvárható lenne a korrektség.

Többen azt mondták, hogy nagy baj nem történt, de mindenkinek oda kell figyelni a másikra. Az ügy közös, az ellenzék ereje most az egységben van, fontos lenne betartani a közösen kialakított szabályokat.

Forrás: Hírklikk