Zugló és a főváros is segít Iványi Gáboréknak

HírKlikk 2023. október 25. 15:00 2023. okt. 25. 15:00

Azért, hogy megmaradhasson Iványi Gáborék Oltalom Karitatív Egyesülete, a főváros mellett Zugló is segít - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Iványi Gáborék Oltalom Karitatív Egyesülete a hajléktalan ellátásban évtizedes tapasztalattal, lelkesedéssel és elhivatottsággal végzi munkáját. Évente sok száz hajléktalannak az életet jelenti az általuk nyújtott szolgáltatás. Miután a kormány nagyjából tíz éve elvonta Iványi Gáborék egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) státuszát, évi 2 milliárd forintos kárt okozott nekik. Ezt a kárt nyilvánvalóan nem tudták más forrásból pótolni. Ezért szolidáris kötelességünk, hogy a főváros mellett a fővárosi kerületek is kivegyék a részüket a MET és az egyesület megmentéséből – mondta Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Ezért Zugló polgármestereként – az ellenzéket alkotó, a kerületet vezető koalíciós pártok egyetértésével – kezdeményezik, hogy 3 millió forint eseti támogatással hozzájáruljanak az Oltalom Karitatív Egyesület megmaradáshoz, a túléléshez, hogy emberek ezrei ne maradjanak ellátatlanul. Emellett felszólítják a kormányt, hogy hagyjon fel az elvonásokkal, Iványiék vegzálásával, és „ennek szellemében akár a fővárost idén sújtó 58 milliárdos és jövőre 75 és fél milliárdos szolidaritási adót ne vesse ki, ne vonja el és hagyja, hogy az önkormányzatok segítsenek a bajba jutott budapestieken, mint ahogy más vidéki önkormányzatok szintén segíteni akarnak a saját lakóiknak” –  fogalmazott Horváth Csaba.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom