A címvédő Győr öt góllal nyert a Vipers ellen

HírKlikk 2024. szeptember 22. 05:00 2024. szept. 22. 05:00

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 27-22-re legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport: Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 27-22 (14-9)

lövések/gólok: 48/27, illetve 47/22

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 7/4

kiállítások: 6, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből csak a várandós Veronica Kristiansen hiányzott, a vendégek viszont csupán 11 mezőnyjátékost tudtak benevezni. A legutóbbi hét befejezett szezonban csak ez a két csapat nyerte meg a női BL-t – az ETO négyszer, a Vipers háromszor –, a norvég klub azonban anyagi nehézségek miatt manapság komoly gondokkal küzd.

Nina Koppang, Paula Arcos, Jana Knedliková, Vilde Kaurin Jonassen és Sunniva Naes Andresen hiánya eleinte nem látszott a vendégek teljesítményén, stabil védekezéssel tartották magukat, de egy 3-0-s sorozattal a 18. percben ellépett az ETO (8-5). A vendégeket irányító felvidéki Hlavaty Tamás – a Győr korábbi másodedzője – időt kért, de ezzel sem tudta megakadályozni, hogy tovább növekedjen a különbség (12-6). Az ugyancsak volt győri Silje Solberg védéseire alapozva a Vipers egy hármas gólsorozattal felzárkózott az első félidő hajrájában. Ennek ellenére, a szünetben a magabiztosabban kézilabdázó, kevesebbet hibázó hazaiak megnyugtató előnyben voltak (14-9).

A különbség abból is fakadt, hogy a címvédőnek hattal több kapura lövése volt az első harminc percben.

Linn Christina Blohm, a Győr (közép) játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a győri Audi Arénában - MTI/Krizsán Csaba

A szünetben Michael Brehme, az Audi Hungária vezérigazgatóságának elnöke a pályán bejelentette, hogy újabb három évvel meghosszabbították a klub főtámogatói szerződését, ami 2006 óta él.

A második felvonás elején már hét találat volt köztük, és bár ezt egy 4-1-es sorozattal ismét csökkentette a Vipers remek első sora, a hazaiak idénybeli harmadik sikere nem forgott veszélyben. Továbbra is Solberg volt a mezőny egyik legjobbja, de a túloldalon Emilie Hövden négyszer is betalált, az utolsó kilenc percben csak ő szerzett gólt győri színekben.

Hövden végül hattal zárt, Dione Housheer négy gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Carin Strömberg hat, Tuva Ulsaker Höve négy találattal, Silje Solberg 16 védéssel zárt.

A két csapat 14. egymás elleni tétmérkőzésén az ETO öt vereség mellett kilencedik alkalommal győzött, október 6-án pedig a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Vasárnap játsszák:

A csoport: Storhamar HE (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 14.00

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom