A Győr legyőzte a címvédőt a női kézilabda BL-ben

HírKlikk 2021. szeptember 12. 05:00 2021. szept. 12. 05:00

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-29-re legyőzte a címvédő norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Az ETO rekordot jelentő, 58 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban ötven győzelem és nyolc döntetlen a mérleg. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 35-29 (17-13)
lövések/gólok: 50/35, illetve 49/29
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/2
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A hazaiak keretéből Kari Brattset, Estelle Nze Minko és Linn Blohm, a vendégektől többek között Tomori Zsuzsanna és Heidi Löke hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának megválasztott meccsről.

Remekül kezdett a Vipers, gyors akciókkal, pontos lövésekkel és hatékony védekezéssel 6-1-re elhúzott, ezért Ambros Martin vezetőedző csakhamar időt kért. A folytatásban egyre jobb védekezésüknek és Silje Solberg bravúros védéseinek köszönhetően egy 5-1-es sorozattal felzárkóztak a győriek, sőt, a 19. percben sikerült egyenlíteniük is (9-9). A 25. percben vezetett először az ötszörös BL-győztes Győr, amely lendületes játékával ekkor már egyértelműen irányította a meccset, a 23. perctől egészen a szünetig nem kapott gólt, és az első félidő után 17-13-ra vezetett.

Hasonló tempóval kezdte a második felvonást az ETO, amely már hattal is vezetett, ám egyre többet hibázott, ezt kihasználva egy 5-1-es sorozattal visszazárkózott az ellenfél. Solberg üres kapus gólja után ismét lendületbe került a Győr, erre Ole Gustav Gjekstad vezetőedző időkéréssel és kapuscserével reagált, de egyik sem segített. Megzavarodtak a Vipers játékosai, a hazaiak lerohanták őket, ezért 30-22-nél Gjekstad megint időt kért, bár addigra már eldőlt a rangadó. A norvégok a hajrában némileg csökkentették a hátrányukat, a győriek fölényes sikerét azonban nem tudták megakadályozni.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégeket erősítő Ragnhild Valle Dahl volt 11 góllal. Hazai részről Lukács Viktória hétszer talált be, négy csapattársa pedig egyaránt négy góllal zárt. A meccs legjobbjának megválasztott Silje Solberg 13 védéssel járult hozzá a magabiztos győzelemhez.

A két csapat negyedszer találkozott egymással, és negyedszer született győri siker.

Az ETO egy hét múlva a szlovén Krim Mercator Ljubljana vendége lesz a csoportkör második fordulójában, a Ferencváros pedig a horvát Podravka Koprivnica csapatát fogadja Érden.

Korábban:
A csoport: BV Borussia 09 Dortmund (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-25 (12-14)

Forrás: MTI