A Tottenham menesztette José Mourinhót

HírKlikk 2021. április 19. 18:25 2021. ápr. 19. 18:25

A klub hivatalosan is megerősítette, hogy a portugál edzőt és a tréner stábjának minden tagját felmentették a munkavégzés alól.

„José és stábja a klub kihívásokkal teli időszakában dolgozott velünk, és a pandémia idején is tanúbizonyságot tett profizmusáról, alkalmazkodóképességéről. Személyesen nagyon kedvelem, és sajnálom, hogy a közös munka nem igazán gyümölcsözött, ezzel mindkettőnknek szembe kellett nézni” – idézi a Nemzeti Sport a klubelnök, Daniel Levy közleményét.

Mourinho csapat az elmúlt három mérkőzésen csupán két pontot szerzett, amivel jelenleg a hetedik helyet foglalják el a tabellán. Az edző elbocsátása után, ideiglenesen Ryan Mason veszi át a londoni csapat irányítását. A továbbiakról pedig későbbre ígért tájékoztatást a klub.

Az elbocsátás időpontja azonban furcsa, ugyanis szerdán bajnoki mérkőzés vár a csapatra Southampton ellen, vasárnap pedig a Ligakupa döntőjére kerül sor, ahol a Manchester City-vel játszik a Tottenham.

Emiatt a közösségi médiában elterjedt egy pletyka, miszerint azért menesztették a portugál trénert, mert hétfőn nem volt hajlandó edzést vezényelni a csapatnak, tiltakozásul a Tottenham Szuperliga-csatlakozási terve ellen.

Forrás: nemzetisport.hu