Babosék az elődöntőben a Roland Garroson

HírKlikk 2020. október 6. 15:20 2020. okt. 6. 15:20

A címvédő Babos Tímea-Kristina Mladenovic kettős a negyedik mérkőzését is megnyerte, ezzel elődöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világbajnok magyar-francia duó a keddi negyeddöntőben a Marta Kosztyuk, Aljakszandra Szasznovics ukrán-fehérorosz párost verte.

A második helyen kiemelt Babosék 0 akik közösen diadalmaskodtak az elmúlt két évben a világbajnokságon – ellenfelükhöz hasonlóan, egy szettet veszítettek eddigi három meccsükön. Kedden az első szettben csak egyszer vesztették el az adogatásukat, míg Kosztyuk és Szasznovics háromszor, így 33 perc alatt eldőlt a játszma.

A folytatásban a címvédő kettős 2:1-nél került brékelőnybe, majd 5:2-re elhúzott, de kétszer sem tudta kiszerválni a meccset, és az ellenfél kiegyenlített. A játszma hetedik brékjét követően, ismét a mérkőzésért adogattak, s ezúttal már sikerrel jártak, így 1 óra 26 perc alatt lezárták a mérkőzést.    

A négy között a negyedik kiemelt cseh Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova párossal csapnak össze, várhatóan pénteken.

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea-Kristina Mladenovic (magyar-francia, 2.) 0 Marta Kosztyuk,-Aljakszandra Szasznovics (ukrán-fehérorosz) 6:2, 7:5

Forrás: MTI