Belga győzelem a románok ellen

HírKlikk 2024. június 23. 06:55 2024. jún. 23. 06:55

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így az E csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.

Eredmény, E csoport, 2. forduló:
Belgium-Románia 2-0 (1-0)

Köln, v.: Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Tielemans (2.), De Bruyne (80.)
sárga lap: Lukébakio (35.), illetve Bancu (59.), Marin (65.)

Belgium:

Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen - Doku (Carrasco, 72.), Tielemans (Mangala, 72.), Onana, Theate (Debast, 77.) - De Bruyne, Lukaku, Lukébakio (Trossard, 56.)

Románia:

Nita - Ratiu (Sorescu, 90.), Dragusin, Burca, Bancu - M. Marin (Olaru, 68.) - Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila (Hagi, 68.) - Dragus (Alibec, 81.)

I. félidő:

2. perc: a román térfél közepén labdát szerzett a belga együttes, majd Lukaku előbb Dokut hozta játékba, a visszakapott labdát pedig a 16-oson belülről visszagurította Tielemans elé, aki 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

II. félidő:

80. perc: a belga kapus rúgta ki a labdát, amely gyakorlatilag átszállt mindenkin, De Buyne csapott le rá és a kifutó román kapust megelőzve a hálóba kotorta (2-0).

A belgák – akik az első fordulóban meglepetésre kikaptak a szlovákoktól – egy távoli lövéssel nagyon gyorsan vezetéshez jutottak, de a románok hamar válaszolhattak volna. A folytatásban nagy fölényben futballozott az előnyben lévő csapat, sokszor jutott el ellenfele tizenhatosán belülre, ott azonban körülményesek voltak a játékosok, rossz megoldásokat választottak és szerencséjük sem volt, így minden lehetőséget elpuskáztak. A helyzetek alapján több gólos belga vezetéssel kellett volna zárulnia az első félidőnek.

A második játékrész két román lehetőséggel indult, de aztán megint a belgák veszélyeztettek többet, Lukaku pedig a 63. percben majdnem a félpályáról kilépve megiramodott a labdával és futtából 16 méterről bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtt. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a VAR lest jelzett.

A belgák sok gólt szerezhettek volna, de mivel a 80. percig csak eggyel vezettek, a románok reménykedhettek az egyenlítésben, és egy-egy labdaszerzés után, kontratámadásból néhányszor komoly veszélyt is teremtettek. A belga sikerrel viszont teljesen nyitottá vált a továbbjutás ebből a csoportból.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom