Benedek Tibor saját világbajnok csapatát másolná Újpesten

2018. március 11. 16:02

Úgy tűnik, egy évig bírta Benedek Tibor, hogy többnyire csak az irodából tegyen meg mindent az UVSE pólósaiért, a következő szezontól ugyanis leül az újpesti férficsapat kispadjára. A DIGI Sport híradójának elárulta, milyen taktikát fog alkalmazni edzőként - remélhetőleg - az ob I-ben.

"Azt hiszem, le kellene már mennem a medencepartra" - mondta pár napja Benedek Tibor, aztán hamarosan ki is derült, mi van a háttérben. A szövetségi kapitányként világbajnok szakember ugyanis - szakmai igazgatóként, a vezetéssel egyetértve - úgy döntött, hogy jövőre ő ül le az UVSE férficsapatának a kispadjára.

"Úgy gondolom, hogy a szakmai tudásom nagyon sokat fog segíteni ezeknek a fiataloknak, hogy minél gyorsabban fölzárkózzanak a felnőttekhez, és meglegyen az átmenet a 17-18 éves gyerekeknél. Remélhetőleg az ob I-ben játszunk jövőre, mert benn is kell maradni az első osztályban, de ha nem, az sem olyan nagy tragédia, akkor az ob I/b-ből igyekszünk majd feljutni újra az első osztályba. Nem az az elsődleges célja most az egyesületnek, hogy a férfi szakosztály a legjobbak közé kerüljön. Inkább az utánpótlás-nevelés a fontos, illetve az, hogy azok a felnőtt játékosok, akik jövőre is itt játszanak nálunk, minél többet fejlődjenek, és egy-két éven belül akár egy nagyobb csapathoz is el tudjanak igazolni" - nyilatkozta a Sport 24-nek.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibornak arra is megvan a terve, hogy egy nagyon fiatal pólósokból álló csapat itthon miképp veheti fel a versenyt a gladiátorok ellen. "Ha szemben állok egy 24 éves, 90-100 kilós emberrel, és le akarom birkózni, akkor nincsen esélyem. A vízilabdát a véleményem szerint arra találták ki, hogy egy mozgékony, látványos játék legyen. Ha valaki visszaemlékszik, a barcelonai világbajnokságon ezzel nőttünk a mezőny fölé, amit aztán az ellenfelek szépen kiismertek, és egyre inkább meg tudtak akadályozni. De én ebben hiszek továbbra is, a látványos vízilabdában, ötvözve a gyorsaságot a fegyelemmel."

Forrás: DIGI Sport – Sport 24 híradó