Döntőben a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó

HírKlikk 2021. július 28. 15:25 2021. júl. 28. 15:25

Döntőbe jutott a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén, míg Cseh László az elődöntőbe jutott 200 méter vegyesen, Kós Hubert viszont kiesett.

A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba.

Az elsőként úszó Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót.

„Mindannyian nagyon reménykedtünk a döntőben, és úgy érzem, hogy mindenki remekül helyt állt” – nyilatkozta Késely, Jakabos pedig azt emelte ki, örült neki, hogy végre vízbe ugorhatott, mert mint mondta, már tűkön ült.

„Talán egy picit lassú volt az eleje, de első úszásra nehéz belőni az iramot, viszont az elsődleges célt, hogy bejussunk a döntőbe, sikerült elérnünk” – tette hozzá Jakabos.

Verrasztó azt mondta, elsőre mindig nehéz az iramot és a sebességet megtalálni, de annak örülnek, hogy bekerültek a fináléba.

A 35 éves Cseh – aki 200 méter vegyesen Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt – előfutamában 1:57.51 perccel a második helyen ért célba, és végül a tizedik idővel lépett tovább. Egyéni legjobbja 1:55.18 perc, még a 2009-es római világbajnokságról, idei legjobbja viszont 1:58.04 volt eddig, amivel negyedik lett májusban a budapesti Európa-bajnokságon.

„Nem volt rossz, bár a végére kicsit elfáradtam gyorson” – értékelt röviden Cseh, aki a csütörtökön a délelőtti programban sorra kerülő elődöntőről azt mondta: „reggel viszonylag korán kell kelni, de engem ez nem zavar, én amúgy is korán kelek, mert ilyen idős korban az embernek már nem kell annyi alvás”.

A folytatásról Cseh nevetve annyit mondott, az elődöntőbe kerüléssel „fél nappal kitolódott a karrierem vége”.

Kós Hubert 1:58.47-tel elmaradt egyéni legjobbjától, és futamában hetedik, összesítésben pedig huszadik lett. Kós 1:56.99 perccel junior világcsúcstartó, saját rekordját a hazai Eb-n javította meg.

Forrás: MTI