Ezüst Szalag 2020: indul a vitorlázó szezon

HírKlikk 2020. június 6. 10:45 2020. jún. 6. 10:45

A vírus ideje alatt, minden sportág szünetre kényszerült. A vitorlázók versenyszezonjának kezdete is kérdéses volt. Ma azonban újra a vitorlásoké lesz a főszerep, ugyanis elindul 2020 első vitorlás versenye az Ezüst Szalag, írja az Origo.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) már május elején meghozta döntését, miszerint a fokozatosság elvét követve, és a biztonsági kockázatok minimalizálásával, elkezdődhetnek a versenyek. Így kerülhet sor az év első vitorlás versenyére a tradicionális, éjszakai Ezüst Szalagra, írja az Origo.

A rendező a Spartacus Vitorlás egylet. Igyekeznek betartani az MVSZ összes ajánlását. Ennek érdekében, nevezni csak online a VIHAR rendszeren keresztül lehet, elmaradnak a parti rendezvények és az ünnepélyes díjkiosztó is. Az ezek miatt csökkentett nevezési költséget pedig csak átutalással lehet befizetni.

A rajt június 6-án, szombaton este hat órakor lesz Balatonföldváron. A mezőnynek a megszokott Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár szakaszt kell teljesítenie. Ez a 80 kilométeres táv jó felkészülési alapot biztosít a Kék Szalagra.

Forrás: Origo