Florida megrendezi az olimpiát, ha Tokió visszalép

HírKlikk 2021. január 26. 16:20 2021. jan. 26. 16:20

Tokió még nem lépett vissza, de már felmerültek aggályok a rendezéssel kapcsolatan, így Florida bejelentkezett.

Az Index számol be arról, hogy meglepő kijelentést tett Florida állam pénzügyi vezetője, Jimmy Patronis: nyílt levélben közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy Florida boldogan átvállalná az olimpia megrendezését, ha Tokió visszalép.

A The Times múlt pénteki számában megjelent – a Japán kormánypárt egy magát megnevezni nem kívánó befolyásos politikusára hivatkozva – egy cikk, amely szerint Tokió idén semmiképpen sem rendezi meg az olimpiát, a koronavírus újabb hulláma miatt.

A Japán kormány azonnal cáfolta a hírt a Reutersen keresztül, de a hír így is elért Floridába.

Az állam pénzügyi vezetője, Jimmy Patronis meglátta a lehetőséget a bizonytalanságban és nyílt levelet írt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Thomas Bachnak.

„Bátorítom önt arra, hogy fontolja meg a 2021-es nyári olimpia Tokióból az Egyesült Államokba való áthelyezését, pontosabban Floridába. Sajtóhírek szerint, Japán elöljárói aggodalmukat fejezték ki a rendezéssel kapcsolatban, a koronavírus miatt. Még elegendő idő lenne arra, hogy megvizsgálják a floridai rendezés lehetőségét” – olvasható Jimmy Patronis levelében, amit a The Japan Times közölt.

Patronis kiemelte: Florida államban jól haladnak az emberek beoltásával, a gazdaság újraindítására kiírt program sikeres, ráadásul a pandémia idején több sportrendezvényt is lebonyolítottak. Ugyanakkor a járvány súlyosan érintette az államot, eddig 25 ezer halottat regisztráltak.

Forrás: Index