Győzelemmel kezdett a Falco a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában

HírKlikk 2024. október 3. 08:15 2024. okt. 3. 08:15

A magyar bajnok Falco KC Szombathely kilenc ponttal győzött a Wroclaw vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája szerdai nyitányán.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, F csoport:

Slask Wroclaw (lengyel) - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 75-84 (13-22, 23-16, 21-21, 18-25)

A magyar csapat legjobb dobói: Perl 29 pont, Váradi 11, Popovic 10

A vasiak sorozatban ötödik BL-szezonjukat kezdték meg, legutóbb 2/4-es győzelmi mérleggel nem jutottak tovább a csoportkörből. Az idény számukra szombaton indult, amikor az NB I nyitókörében 94-58-ra verték hazai pályán az újonc PVSK-Veoliát. A lengyel bajnoki bronzérmes is jó rajtot vett, mivel vasárnap 76-75-re legyőzte Szczecint a négycsapatos Szuperkupa-hétvége döntőjében.

Milos Konakov vezetőedző szombathelyi együttese eredményes támadójátékkal és védekezéssel kilencpontos előnyt harcolt ki a szerdai mérkőzés első negyedében, a másodikban viszont majdnem ilyen különbséggel a lengyel csapat volt a jobb.

A harmadik szakasz 36-38-ról indult és a kétpontos különbség a negyedik negyed kezdetére is megmaradt. Egészen a hajráig szoros volt a mérkőzés, az utolsó percben azonban a magyar együttes játszott ponterősebben.

A szombathelyiek az első hazai BL-mérkőzésüket a következő fordulóban az olasz Reggianával vívják október 16-án.

A csoportok első három helyezettje jut tovább, az elsők rögtön a második csoportkörbe kerülnek.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom