Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

HírKlikk 2024. június 27. 06:00 2024. jún. 27. 06:00

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett két gólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

    A harmadik helyezettek tabellája:
1. Hollandia     3   1  1  1   4-4  4 pont
2. Georgia       3   1  1  1   4-4  4
3. Szlovákia     3   1  1  1   3-3  4
4. Szlovénia     3   -  3  -   2-2  3
------------------------------------------
5. MAGYARORSZÁG  3   1  -  2   2-5  3
6. Horvátország  3   -  2  1   3-6  2

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

A kaukázusiak csoportharmadikként zártak és a vasárnapi nyolcaddöntőben a spanyolokkal csapnak össze Kölnben. A portugálokra hétfőn a szlovénok várnak majd Frankfurtban.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, F csoport:
Georgia-Portugália 2-0 (1-0)

Gelsenkirchen, v.: Schärer (svájci)
gólszerzők: Kvarachelia (2.), Mikautadze (57., 11-esből)
sárga lap: Mekvabisvili (85.), illetve Ronaldo (28.), Neto (44.), Neves (53.)

Georgia:

Mamardasvili - Kakabadze, Gvelesziani (Kverkvelia, 76.), Kasia, Locsosvili (Citaisvili, 63.), Dvali - Csakvetadze (Mekvabisvili, 81.), Kocsorasvili, Kiteisvili - Mikautadze, Kvarachelia (Davitasvili, 81.)

Portugália:

Costa - Silva (Semedo, 66.), Danilo, Inacio - Dalot, Neves (Nunes, 75.), Conceicao, Palhinha (Neves, a szünetben), Neto (Jota, 75.) - Ronaldo (Ramos, 66.), Joao Felix

I. félidő:

2. perc: a georgiaiak labdát szereztek a portugál térfélen, Mikautadze szöktette Kvaracheliát, aki nyolc méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

II. félidő:

53-57. perc: az első gólnál is hibázó Antonio Silva felrúgta Locsosvilit a 16-os vonalán, a játékvezető percekkel később, amikor megnézte videón az esetet, büntetőt ítélt, amit Mikautadze a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

A georgiaiak egy portugál hibát kihasználva meglepetésre gyorsan vezetést szereztek, s Cristiano Ronaldóék ezután hiába egykapuztak szinte az egész első félidőben, a szünetig nem tudtak egyenlíteni.

A fordulás után is nyomtak az előző mérkőzésükhöz képest nyolc helyen változtató portugálok, de újabb védekezési hibájukból a georgiaiak megduplázták az előnyüket. A folytatásban az Eb-újonc stabil védekezéssel őrizte előnyét, a portugálokból pedig hiányzott az átütő erő.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom