Könnyed sikerrel jutottak tovább a portugálok a labdarúgó Európa-bajnokságon

HírKlikk 2024. június 23. 04:00 2024. jún. 23. 04:00

A portugál válogatott a vártnál simábban, 3-0-ra legyőzte a török együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

Cristiano Ronaldo hatodik kontinenstornáján, a 27. Eb-meccsét játszotta ezzel tovább javította rekordját, Pepe pedig – aki az első fordulóban „vette el" a legidősebb játékos címet Király Gábortól – 41 évesen és 117 naposan lépett pályára.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, F csoport:
Portugália-Törökország 3-0 (2-0)

Dortmund, v.: Zwayer (német)
gólszerzők: Bernardo Silva (22.), Akaydin (29., öngól), Bruno Fernandes (56.)
sárga lap: Leao (39.), Palhinha (45.), illetve Bardakci (26.), Akaydin (42.), Celik (42.)

Portugália:

Diogo Costa - Joao Cancelo (Semedo, 68.), Pepe (Antonio Silva, 83.), Ruben Dias, Nuno Mendes - Palhinha (Ruben Neves, a szünetben), Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha (Joao Neves, 88.) - Cristiano Ronaldo, Rafael Leao (Neto, a szünetben)

Törökország:

Bayindir - Celik, Akaydin (Demiral, 75.), Bardakci, Kadioglu - Calhanoglu, Ayhan (Yuksek, 58.) - Akgun (Güler, 70.), Kokcu (Yazici, a szünetben), Akturkoglu (Yildiz, 58.) - Yilmaz

I. félidő:

22. perc: bal oldali portugál támadás végén Nuno Mendes lőtte élesen középre a labdát, amely egy védő lábáról Bernardo Silva elé pattant, aki nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

29. perc: lendületes portugál támadást Joao Cancelo rossz passza zárt le, ám a 16-os felé guruló labdát Akaydin, senkitől sem zavartatva, úgy passzolt hátra, hogy nem nézett fel és a korábban kimozduló Günok mellett a saját kapujába gurított, társai pedig már nem tudtak menteni (2-0).

 II. félidő:

56. perc: Cristiano Ronaldo ugrott ki üresen a jobb összekötő helyén, majd a 16-oson belülre érve, Bruno Fernandes elé tálalt, aki az üres kapuba gurított (3-0).

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a portugálok, akik a csehek elleni nyitómérkőzésüknél lényegesen nagyobb elánnal futballoztak, ugyanakkor tiszta helyzetekig az első húsz percben nem jutottak el. Az első igazán szépen végigjátszott portugál akció aztán góllal zárult a játékrész közepén, néhány perccel később pedig egy egészen szürreális öngóllal megduplázódott a portugálok előnye.

Az első félidőben a török csapat sem volt teljesen veszélytelen, gólt azonban nem tudott szerezni.

A fordulás után a törökök igyekeztek több kockázatot vállalva futballozni, de a rivális gyorsan megbüntette ezt és egy labdaszerzés után a harmadik gólját is megszerezte. A mérkőzés érdemi részét ezzel Roberto Martinez csapata gyakorlatilag lezárta. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak még lehetőségek, de újabb találat nem esett.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom