Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört az Európa-ligában

HírKlikk 2021. szeptember 16. 21:22 2021. szept. 16. 21:22

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulós mérkőzésén.

Peter Stöger vezetőedző együttese jól kezdett, és a nyolcadik percben Ryan Mmaee góljával meglepetésre előnybe került. A folytatásban a Leverkusen fokozatosan átvette az irányítást, Exequiel Palacios találatával még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidő felénél megszerezte a végül győztesnek bizonyult gólt Florian Wirtz révén.

A Ferencváros a mérkőzés nagyobb részében jól játszott, ugyanakkor a labdát többet birtokló és összességében a kapura is veszélyesebb Leverkusentől nem tudott pontot rabolni.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.

Európa-liga, G csoport, 1. forduló:
Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-1 (1-1)

Leverkusen, BayArena, 11 013 néző, v: Andris Treimanis (lett)
gólszerzők: Palacios (37.), Wirtz (69.), illetve R. Mmaee (8.)
sárga lap: Demirbay (9.)

Leverkusen:

Hradecky - Frimpong, Kossouonu, Tah, Sinkgraven (Hincapie, 66.) - Palacios (Aranguiz, 50.), Demirbay - Adli (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 81.), Diaby - Alario (Schick, 66.)

Ferencváros:

Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic - Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavric, 76.) - Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) - R. Mmaee

I. félidő:

8. perc: Nguen kapott remek indítást a bal oldalon, majd szinte az alapvonalig sprintelt a labdával, mielőtt középre passzolt volna a kapu előtt érkező Ryan Mmaeenek, aki három méterről, jobb belsővel elegánsan a kapuba passzolt (0-1).

37. perc: Egy gyorsan végigvezetett ellentámadás során a ferencvárosi védelem jobb oldalát bontotta meg hatékonyan a Leverkusen, Frimpong középre adott labdáját pedig a tizenhatosnál üresen érkező Palacios lőtte nagy erővel a hálóba, a labda a jobb kapufáról vágódott a kapuba (1-1).

II. félidő:

69. perc: Civic adta el a labdát a Ferencváros térfelének bal oldalán, Frimpong pedig azonnal a kapu előtt helyezkedő Wirtznek passzolt, aki Dibusz mellett a kapuba lőtt (2-1).

Jól kezdett a Ferencváros, amely egyáltalán nem illetődött meg nagy nevű ellenfelétől, és bátor játékkal rukkolt elő. A magyar bajnoki címvédő vezető gólja okozott némi meglepetést a BayArenában, de az első néhány perc alapján teljesen megérdemelt volt. A folytatásban is jól tartotta magát az FTC, ugyanakkor az első félidő hajrájához közeledve, egyre nagyobb fölénybe került a Leverkusen, amely az utolsó tíz percre szinte teljesen beszorította a magyar együttest a kapuja elé. A nyomás góllá érett, nyolc perccel a játékrész vége előtt kiegyenlített a német csapat. Két perccel később a Ferencvárostól, rövidesen pedig a Leverkusentől vett el gólt a játékvezető, a magyarok találatát videobírózás után, a németekét szabálytalanság miatt azonnal érvénytelenítve.

Fordulás után lendületben maradt a hazai csapat, míg a budapesti zöld-fehérek a védekezésbe fektettek nagyobb energiát, veszélyeztetni pedig ellentámadásokból próbáltak. Ahogy telt az idő, úgy tűnt egyre fáradtabbnak a magyar együttes, amely ennek ellenére – ha elvétve is, de – próbálkozott újabb gólt szerezni. Betalálni viszont a Leverkusennek sikerült az utolsó húsz perchez érve, a vezető gól megszerzését követően pedig a vendéglátók nagyon megbecsülték a labdát, és igyekeztek minél tovább maguknál tartani.

A nagyot küzdő és helyenként kifejezetten jól futballozó Ferencvárosnak végül nem sikerült pontot szereznie, de szoros mérkőzésen maradt alul a Bundesliga hatodik helyén álló Leverkusennel szemben.

Betis-siker az FTC csoportjában

A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Betis 4-3-ra legyőzte a vendég Celtic Glasgow együttesét csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

A sevillai találkozót a skót együttes kezdte jobban, és fél óra után már kétgólos előnyben volt. A Betis viszont három perc alatt kiegyenlített, a szünet után pedig ismét két perc leforgása alatt volt kétszer is eredményes, így magabiztos előnyhöz jutott. A hajrában a glasgow-i csapat még szépített, de pontot nem tudott szerezni spanyol riválisától.

A Betis a második fordulóban, szeptember 30-án a Ferencváros vendége lesz.

Forrás: MTI