Marco Rossi: túl sok volt a gyenge egyéni teljesítmény

HírKlikk 2024. június 15. 19:40 2024. jún. 15. 19:40

A magyar válogatott nem tudott megfelelően reagálni a svájciak szélsőjátékára, ez okozta a legnagyobb gondot az első félidőben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörében 3–1-re elvesztett találkozón – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a lefújás után.

„Az első félidőben taktikai félreértések gyötörtek minket, három-négy-háromban próbáltunk játszani a három-öt-kettő ellen, ezzel a szélen létszámfölénybe kerültek a svájciak, és ezt nem tudtuk időben lereagálni” – mondta Marco Rossi a kölni stadionban tartott sajtótájékoztatón a Svájc elleni vereségről, írja az Index. – „A szélsők nagyon szabadon játszottak, a második félidőre hiába magyaráztuk el a csapatnak, hogyan kéne a helyzetet kezelni, kicsit késő volt a kétgólos hátránnyal. A kezdés, az első hét-nyolc perc nem volt olyan rossz, de utána nem volt meg a megfelelő attitűd, ebből jöttek a hibák, és azokat bizony egy ilyen szintű csapat megbünteti.”

„Nem akarok bűnbakokat keresni” – tette hozzá az olasz–magyar szakvezető –, „edzőként nekem kell elsőként vállalni a felelősséget mindenért, de az kétségtelen, a kemény munkát leszámítva, van mit hiányolni. Nehéz lenne két-három játékosnál többet kiemelni, ellenben sok volt a gyenge egyéni teljesítmény. Sajnos.”

„Összességében hiába volt esélyünk az egyenlítésre, a végeredmény frusztráló. Főleg az a gól, amit a végén kaptunk.”

„A svájci nagyon magas színvonalat képviselő csapat, szinte egyetlen rossz passza sem volt az első félidőben. A másodikban pedig kihasználta a tapasztalatát, mert a szépítés után nyomtunk, közel álltunk az egyenlítéshez, de az ellenfél a rutinjával folyton meg tudta törni a játékot és a lendületünket" – mondta az 59 éves szakember.

Rossi frusztrálónak nevezte, hogy óriási védelmi hibákból fakadtak a gólok, kiváltképpen az utolsó. Szerinte az ilyen hibákat nehéz kijavítani és megtalálni az okát, mert lehet mentális probléma vagy fizikai fáradtság is az előidézője, főleg az utolsó percekben. Hozzátette, a hibák a játékhoz tartoznak, de most meg kell kérnie a játékosokat, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást válasszák.

A tréner szerint nincs veszve semmi, azt azonban megérti, ha Németország ellen a többség nem a mieinkre fogadna, ahogyan most már a továbbjutást illetően sem.

Kollégája, Murat Yakin szintén úgy látta, hogy meglepte a hadrendjével a magyar csapatot és ezt sikerült kétgólos előnyre váltani. Ettől függetlenül Rossit taktikailag remek edzőnek nevezte, aki Bolla Bendegúz beállításával nyomást is tudott helyezni a svájci együttesre.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom