Messi születésnapján adta a 250. gólpasszát

HírKlikk 2020. június 24. 17:39 2020. jún. 24. 17:39

A spanyol labdarúgó-bajnokság legeredményesebb játékosa, Lionel Messi 33. születésnapjának előestéjén, kedden, közel járt 700. góljához. Végül be kellett érnie barcelonai pályafutása 250. gólpasszával – írta szerdán, a katalán futballklub világsztárját köszöntve a Sport című napilap.

Az újság kiemelte, hogy a világklasszis játékos eddig 70 alkalommal volt eredményes az argentin válogatottban, míg a Barca színeiben 629 találatot jegyez. Megvolt a lehetősége pályafutása 700. góljának megszerzésére is a vendég Athletic Bilbao elleni kedd esti bajnokin, ám ezúttal lövései elkerülték a rivális kapuját. Viszont tőle került a labda a találkozó egyetlen gólját szerző horvát csapattársa, Ivan Rakitic elé, így Messi győztes meccsen adta kereken 250. gólpasszát a Barca labdarúgójaként.

A hatszoros aranylabdás csatár klubcsapatával játszott minden fontosabb sorozatban. Az élvonalbeli spanyol bajnokikon 177, a Bajnokok Ligájában pedig 33 alkalommal szolgálta ki gólt érő átadással társait.

A Barca kapitánya saját hétszázadik találatát egyébként akár már e héten megszerezheti. Jelesül szombaton, amikor is a Barcelona a 32. bajnoki fordulóban a Celtával csap össze Vigóban. Messi a La Liga eredményességi listáján biztosan vezet, hét fordulóval az idényzárás előtt 21 góllal első, és egyre közelebb van ahhoz, hogy hetedszer is gólkirály legyen a spanyol élvonalban.
 

Forrás: MTI/Hírklikk