Mészáros arany-, Mayer ezüstérmes a Szombathelyen zajló világkupaversenyen

HírKlikk 2024. október 5. 20:00 2024. okt. 5. 20:00

Az olimpikon Mészáros Krisztofer győzött talajon, Mayer Gréta pedig ugrásban lett ezüstérmes a tornászok Szombathelyen zajló challenge világkupaversenyének szombati versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Mészáros az első helyen jutott a döntőbe, ahol parádés gyakorlatot mutatott be, és 14,433 ponttal magabiztosan nyert. Honfitársai közül Kiss Balázs gyűrűn 13,666 ponttal hatodik lett, Mayer Gréta ugrásban 13,016 ponttal ezüstérmet nyert, Makai Lilla pedig felemáskorláton 12,733 ponttal a negyedik helyen végzett.

"Remek érzés, hogy győzni tudtam. Az első helyen jutottam döntőbe, és az volt a célom, hogy ezt megőrizzem. Igyekeztem odafigyelni a gyakorlatomra, ez sikerült. Nagyon jó érzés volt visszatérni, mindenképpen szerettem volna elindulni ezen a versenyen, hiszen rengetegen szurkolnak nekünk" - nyilatkozta a Győri AC sportolója, Mészáros.

A finálék után kihirdették az idei challenge világkupasorozat szériagyőzteseit, ugyanis Szombathely az utolsó helyszín a sorozatban.

Az idei öt challenge világkupán szerepelt versenyzők közül a szerenkénti első nyolc helyezési pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. Két magyar siker is született, ugrásban Mayer Gréta, gyűrűn pedig Kiss Balázs győzött.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerültek az ugrások, ráadásul jobb pontokat szereztem, mint a selejtezőnapon. Az pedig csak ráadás, hogy az idei világkupaszériát megnyertem ugrásban. A holnapi talaj fináléban is igyekszem a legjobbamat nyújtani, jó formában érzem magam" - mondta Mayer.

A döntők előtt a Magyar Torna Szövetség ünnepélyes keretek között elbúcsúztatta az Európa-bajnok Dévai Boglárkát és az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávidot, akik így hivatalosan is lezárták pályafutásukat.

Vasárnap 15 órától a férfiak ugrás-, korlát- és talajdöntőjét, valamint a nők gerenda- és talajfináléját rendezik az Arena Savariában.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom