Michelisz Norbert az Év magyar autóversenyzője

HírKlikk 2019. december 12. 21:11 2019. dec. 12. 21:11

A túraautó-világkupa (WTCR) bajnoki címéért küzdő Michelisz Norbert, a Hyundai pilótája lett az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított rangsor alapján.

A 35 éves versenyző idei teljesítményét a Top 50 magyar autóversenyző elnevezésű, csütörtök esti budapesti gálán ismerték el hivatalosan. A díjat azonban Michelisz személyesen nem tudta átvenni, mert már Malajziában tartózkodik, ahol a hétvégén kerül sor a WTCR idényzáró futamaira. Michelisz mögött a ranglista második helyén a magyar ralibajnok Vincze Ferenc végzett, harmadikként pedig a ralikrossz-világbajnokságon összetettben tizedik Szabó Krisztián zárt.

Az Év női autóversenyzője a Forma-3-as W Series-ben pontszerző, 19 éves Keszthelyi Vivien lett.

A gála díszvendége Bernd Mayländer német autóversenyző volt, aki a 2000-es idény óta, azaz csaknem húsz éve vezeti a Forma-1-es versenyhétvégéken a biztonsági autót.

Az Autósport és Formula Magazin tájékoztatása szerint, a legjobb 50 magyar autóversenyzőt tartalmazó ranglista megalkotásakor a számszerű eredmény mellett fontos szempont volt, hogy az adott versenyző milyen sorozatban, mekkora mezőnyben, milyen technikával és milyen erős ellenfelekkel szemben érte el eredményét.

A budapesti Bálnában rendezett eseményen mutatták be a magazin gondozásában megjelent Autósport Évkönyv 2019, illetve a Száguldás és Cirkusz 2019-2020 című köteteket. Előbbi a nemzetközi és a hazai sorozatok idei történéseit foglalja össze, míg az utóbbi csak a Forma-1 2019-es idényéről szól.

Forrás: MTI/Hírklikk