Nem sikerült a címvédés Fucsovics nélkül

HírKlikk 2020. július 3. 17:28 2020. júl. 3. 17:28

Fucsovics Márton távollétében a címvédő MTK 4-1-re kikapott a GYAC-tól a férfi Szuperliga, a tenisz csapatbajnokság pénteki döntőjében.

A csütörtöki elődöntőben az MTK 4-1-re verte a Diego SC-t úgy, hogy utóbbi képviseletében a világranglistán 764. Madarász Gergely meglepetésre legyőzte a 84. helyen álló Fucsovics Mártont. A másik ágon a tavaly is döntős Somogyi Electronic GYAC ugyancsak 4-1-gyel bizonyult jobbnak a Kőszegi SE-nél a Nemzeti Edzés Központ salakpályáin.

A fináléban az MTK-t erősítő Fucsovics nem vállalta a játékot, nélküle pedig csapattársai közül Nagy Péter Marozsán Fábiántól, a szintén Davis Kupa-válogatott Piros Zsombor Valkusz Mátétól, Füle Mátyás pedig az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétertől kapott ki, így a győriek – akiknél Balázs Attila sarokprobléma miatt hiányzott – csakhamar 3-0-ra elhúztak. A negyedik csatában a szintén ob-aranyérmes Makk Péter két szettben nyert Szintai Dávid ellen. Ezzel a GYAC behozhatatlan előnyre tett szert. A 4-1-es végeredményt Cseresznyés Máté állította be azzal, hogy legyőzte Trapli Szabolcsot.

„A tegnapi meccsemen kicsit meghúztam a combomat, és mivel jövő csütörtökön kezdem csak az éles felkészülést, nem akartam rásérülni" – mondta az MTI-nek Fucsovics Márton. „Örülök, hogy játszhattam tegnap, de nem erre voltam még kihegyezve, a topformámhoz képest, talán ötven százalékot tudtam kiadni magamból. Ezzel együtt, Geri nagyszerűen játszott, látszott, hogy a közelmúltban több versenyen is szerepelt. Nekem most egy hónap kemény felkészülés jön, amit télen szoktam csinálni – sok futás, kondi, hétfőtől szombatig reggeltől estig csak edzés lesz."

Az augusztusi újraindulásról szólva, Fucsovics kifejtette, a korábbi terveknek megfelelően, Washingtonban kezd, majd Cincinnati és a US Open következik.

„Biztos, hogy nagyon macerás lesz a koronavírus-járvány miatt, kapcsolatban vagyok több játékossal is. A 80 százalékuk egyelőre nem erőltetné ezt a folytatást. Nekem nagy megkönnyebbülés, hogy végre megvan a céldátum, tudjuk, hogy mire készülünk. Fura volt hónapokon át csak úgy kijárkálni a pályára és ütögetni" – tette hozzá.

Véleményéhez csatlakozott Köves Gábor szövetségi kapitány is:

„Jó látni, hogy Marci és Attila kivételével, azért a fiúk többsége egészséges és újra tétmeccset vív. Az amerikai folytatással kapcsolatban, vannak aggályaim. Nem úgy tűnik, hogy javulna ott a helyzet, félő, hogy az ottani esetleges történések miatt, nem lehet máshol majd játszani, mert a játékosok ide-oda viszik a vírust. Reménykedem, hogy el lehet újra kezdeni a versenyzést."

A válogatott szakvezetője a novemberről egy évvel elhalasztott, magyar érdekeltségű Davis Kupa-döntőről azt mondta:

„Kicsit korainak tartom a döntést, hogy most határoz a nemzetközi szövetség egy novemberi eseményről. Ezek szerint, nem akarták annyira megrendezni. Amerikában nagyon meg akarják rendezni a US Opent, és úgy tűnik, meg is fogják. Minket már értesítettek, hogy biztosan ott leszünk a jövő novemberi döntőben is Madridban, és addig a világcsoportban nem lesznek mérkőzések" – jelentette ki Köves Gábor.

Forrás: MTI