A negyeddöntőben búcsúzott a címvédőt legyőző Pupp Réka

HírKlikk 2021. július 25. 07:30 2021. júl. 25. 07:30

Pétervári-Molnár Bendegúzért a férfi egypár evezősök elődöntőjében izgulhatunk, Siklósi Gergelyt pedig a legjobb 16 párbajtőröző között figyelhetjük.

A tokiói olimpia második napján, a női 52 kilogrammos cselgáncsozók mezőnyében Iponnal tudott diadalmaskodni a magyar Pupp Réka az amerikai címvédő, Angelica Delgadóval szemben. A magyar versenyző ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol aztán a svájci Fabienne Kocher búcsuztatta.

A férfi egypárevezősök negyeddöntőjében magabiztosan teljesítette a két kilométeres távot Pétervári-Molnár Bendegúz. Az első 500 méter után a második helyen állt, alig két másodperccel az éllovas mögött. A verseny végére különösebb izgalmak nélkül 7:24.63-as idővel ért célba, mindössze hat másodperccel a futamgyőztes horvát Damir Martin mögött a második helyen.

A férfi párbajtőrözőknél a világbajnok, és az olimpián első helyen kiemelt Siklósi Gergely 15:9-re győzött a kínai Tung Csao ellen, amivel bejutott a legjobb 16 közé. Legközelebb 7:35-kor láthatjuk majd a páston a magyar versenyzőt.

Eközben megszületett a tokiói olimpia első világcsúcsa is. Az ausztrál női 4x100-as gyorsváltó saját világrekordját döntötte meg, 3:29.69-es idejükkel állították fel az új rekordot. Sajnos a magyar úszók nem teljesítettek ennyire jól. A női 400 méter vegyes döntőjében két magyarért is izgulhattunk, Hosszú Katinkáért és Mihályvári-Farkas Viktóriáért. Hosszú az első 50 méter után még első helyen fordult, de a végére elfáradt és ötödikként csapott célba háromszoros olimpiai bajnokunk. Mihályvári-Farkas Viktória hatodik, az olimpiai bajnok pedig a japán Jui Ohasinak lett.

Verrasztó Dávid a férfi 400 méter vegyes döntőjében, elképesztően szoros csatában maradt alul. Az utolsó 50-re Verrasztó harmadikként fordult rá, de a hajrában lecsúszott a dobogóról, 4:10,59-es időeredménnyel a negyedik lett holtversenyben a brit Max Litchfielddel.

A magyar férfi vízilabda-válogatott pedig egy szoros küzdelemben kapott ki 10-9-re Görögországtól a csoportban.

Major Rebeka pedig 34. lett a női 10 méteres légpisztoly-versenyének selejtezőjében, amivel lemaradt a döntőről. Miközben Fucsovics Mártonnak sérülése miatt kellett visszalépnie az olimpiai szerepléstől.

A mai nap folyamán pályára lép még a magyar női kézilabda-válogatott Franciaország ellen, valamint vívóinkért, vitorlázóinkért és szertornászainkért is szoríthatunk.