Rossi a Premier League-ből is kapott ajánlatot a futball-Eb után, de elutasította

HírKlikk 2021. október 17. 07:40 2021. okt. 17. 07:40

Marco Rossit egy Premier League-ben szereplő csapat is szerződtette volna a nyári futball-Európa-bajnokság után. A magyar szövetségi kapitány nemet mondott, de most elárulta: ha több ajánlat is befutna a jövőben, akkor átgondolná a lehetőségeit.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hosszúra nyúló kapcsolata van Magyarországgal, s ennek is köszönhető, hogy a maradás mellett döntött a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után. Kiemelkedő élmény volt számára például, hogy 2017-ben úgy tudott nyerni bajnokságot a Honvéddal, hogy a legkevesebb pénzük volt a ligában.

A kontinenstornát követő vb-selejtezőknél ugyanakkor azt érezte az 57 éves szövetségi kapitány, hogy valami megtört.

„Az albán válogatott elleni vereségnél megtört valami. Mindig azt mondom, hogy a futball hálátlan sport. Hosszú távú szerződésem van, de ha több lehetőség is adódik a jövőben, akkor átgondolnám azokat. Sok ember tisztában van azzal, mit értünk el a válogatottal. Legutóbb például döntetlent harcoltunk ki a Wembleyben. Az érkezésem előtti két évben Magyarország Andorrától és Luxemburgtól is kikapott. Érzem a bizalmat a felsőbb körökben, ám kezd terhet róni rám a túlzott elvárás. Bejutottunk a Nemzetek Ligájában az A-ligába, a legjobb nemzeti csapatokkal nézünk majd farkasszemet, de már előre látom, hogy rossz kedv uralkodna el, ha nem szereznénk itt-ott pontokat.” 

Rossi újra kitért arra, hogy Magyarországon nem túl nagy a merítési lehetőség a keret kiválasztásánál, ugyanakkor van néhány játékos – Szalai Attilát és Schäfer Andrást is megemlítette a szakember –, aki készen állna a Serie A-ban is bizonyítani.

„Korábban is elmondtam, olyan csoportból, amelynek Anglia és Lengyelország is tagja, nem kvalifikálhatunk a világbajnokságra. A magyar válogatottban csupán négy játékos van, aki az európai topbajnokságok egyikében szerepel – mindegyikük a Bundesligában.”