Sí világkupa-futamot rendeznének Budapesten

Csanádi Dávid 2020. január 16. 21:00 2020. jan. 16. 21:00

Január elején jelentette be a sajtóban Miklós Edit a magyar sporttörténelem legabszurdabb ötletét – sí világkupa versenyt rendezne Budapesten.

A vk-rendezés előterjesztése már a kormány előtt van, a helyszín Budapest lenne – nyilatkozta az erdélyi születésű egykori versenyző a Blikknek.

A cikkben ugyan nem olvasható, hogy alpesi versenyről vagy esetleg északi számról van szó. Teljesen mindegy is: a síszövetség elnökének valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy hazánkban évek óta alig van sportolásra alkalmas hó, a műhó környezetkárosító hatásai pedig közismertek.

Arról már ne is beszéljünk, hogy amennyiben alpesi síben gondolkozik, versenyrendezésre alkalmas hegyünk sincs, a magyar versenyzők gyakorlatilag csak külföldön tudnak edzeni. Persze el tudjuk képzelni, hogy a Városliget-projekt keretében, a Király-domb helyére felhúzunk egy kétezer méter magas hegyet, amit aztán beborítunk műhóval, de ezt még az sem gondolhatja komolyan, aki szerint a magyar foci hamarosan újra a világelithez tartozik majd.

Szóval, nem értjük a dolgot – már azt sem, hogy egy ilyen előterjesztés hogy kerül a kormány elé, de azért kíváncsian várjuk a döntést a budapesti vk-versenyről.