Sírva utasította vissza a vádakat Maradona idegsebésze

HírKlikk 2020. november 30. 17:51 2020. nov. 30. 17:51

Leopoldo Luque vasárnap sajtótájékoztatót hívott össze, ahol elmondta, mindent megtett azért, hogy megmentse Maradona életét, még a „lehetetlent is megpróbálta”.

Diego Maradona kezelőorvosa sírva utasította vissza a vádakat, miután az argentin futballsztár halálának ügyében rendőrségi nyomozás indult szombaton – írja a Telex a BBC-ra hivatkozva. 

A felelősségét firtató újságírói kérdésekre egy ponton kifakadt, és visszakérdezett. „Tudni szeretnék, miért vagyok felelős? Amiért szerettem, és törődtem vele, meghosszabbítottam az életét, ameddig csak lehetett”. 

Luque azzal védekezett, hogy ő idegsebész, a novemberi műtéttel véget ért a munkája, a beteg otthoni lábadozását nem követte figyelemmel. „Rehabilitációs központba kellett volna vonulnia, de ellenállt, nem hallgatott senkire” – tette hozzá. Az orvos arról sem tudott, hogy Maradona közelében nem volt defibrillátor, ami megmenthette volna az életét. „Az utolsó napokban teljesen magába zuhant, egyedül akart lenni” – mondta Luque.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség a héten elhunyt Diego Maradona . A rendőrség razziát tartott Leopoldo Luque lakásán és magánrendelőjében is.