Spanyol sikerrel rajtolt az olimpiai labdarúgótorna

HírKlikk 2024. július 24. 20:15 2024. júl. 24. 20:15

Két nagy esélyes, az argentin és a spanyol válogatott közül előbbi nagy meglepetésre kikapott Marokkó csapatától szerdán a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának nyitányán.

Az afrikaiaknál Szofiane Rahimi duplázott, a dél-amerikaiaknak pedig sokáig csak a szépítésre futotta erejükből, de aztán úgy tűnt, hogy a 15 percesre (!) tervezett hosszabbítás után, a 106. percben Cristian Medina közeli fejesével végül egyenlítettek.

A mérkőzés ugyanakkor – mint az mintegy két órával később kiderült – hivatalosan ekkor még nem ért véget, hanem a játékvezető csak félbeszakította azt a pályára berohanó nézők miatt. A St. Étienne-i stadiont kiürítették, a csapatok rövid bemelegítés után 120 perc elteltével visszatértek a pályára, s a játékvezető les miatt, videobíró segítségével érvénytelenítette az argentin egyenlítő gólt, majd további három percig zajlott a meccs, ami nem hozott változást, így végül a marokkóiak győztek.

A spanyolok is megszenvedtek a nyitómeccsükön az üzbégekkel a Parc de Princes-ben, de ők Sergio Gómez kihagyott tizenegyese ellenére is nyerni tudtak.

Új-Zéland legyőzte Guineát

Új-Zéland válogatottja 2-1-re legyőzte a guineai csapatot szerdán Nizzában a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának nyitónapján.

Nantes-ban az egyiptomiak és a dominikaiak gól nélküli döntetlenre végeztek.

Eredmények:

A csoport:
Új-Zéland - Guinea 2-1 (1-0)

C csoport:
Egyiptom-Dominikai Köztársaság 0-0

Korábban:
Spanyolország-Üzbegisztán 2-1 (1-1)

B csoport:
Marokkó-Argentína 2-1 (2-0)

Később:

A csoport:
21.00: Franciaország-Egyesült Államok (Marseille-i Stadion)

B csoport:
19.00: Irak-Ukrajna (Lyoni Stadion)

D csoport:
19.00: Japán-Paraguay (Bordeaux-i Sta

A négy csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom