Szerhij Rebrov távozott a Ferencváros labdarúgócsapatától

HírKlikk 2021. június 4. 15:10 2021. jún. 4. 15:10

Távozott Szerhij Rebrov vezetőedző a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatától. A klub pénteki hivatalos közleménye szerint az ukrán szakember lemondott posztjáról.

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, valamint minden ferencvárosi szurkolónak, hogy támogatták a munkámat. A sikereket együtt értük el, örülök, hogy egy ilyen népszerű és nagy múltú együttesnél dolgozhattam" – idézte a honlap a 46 éves trénert, aki 2018 nyarán került az Üllői útra. Irányításával a zöld-fehérek sorozatban háromszor végeztek az élen az OTP Bank Ligában, az előző szezonban az Európa-liga, a mostani idényben pedig a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutottak.

Rebrov 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült a Ferencváros kispadján, a sorozatban elért három bajnoki címe olyan tett, amit a Ferencváros 93 évvel korábban, 1926 és 1928 között tudott csak végrehajtani.

Rebrov vezetésével a gárda 2019-ben az Európa-liga csoportkörében szerepelt: az Espanyol, a Ludogorec és a CSZKA Moszkva mellett egy győzelemmel, négy döntetlennel és mindössze egy vereséggel végzett a csoport harmadik helyén. Tavaly a gárda még egy szintet lépett, 25 év elteltével újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Itt az ellenfél az FC Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev volt. A zöld-fehérek végül csak az ukránok ellen tudtak pontot szerezni.

A bajnokságban simán végzett az élen a Ferencváros, ráadásul a jelenlegi, 12 csapatos rendszerben rekordot jelentő 78 ponttal zárt, és a kapott gólok tekintetében (22) is csúcsot döntött.

Sajtóhírek szerint Rebrov utódja az osztrák élvonalban szereplő Austria Wientől érkező Peter Stöger lehet.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor május 19-én az Origo.hu portálon elmondta, hogy Rebrov már február 10-én felmondott.

Mint arról mi is beszámoltunk, Rebrovnak vitája volt Kubatov Gáborral, bizonyára ezért mondott fel.

Forrás: MTI/Hírklikk