Egy ukrán lapban ment neki Kubatov Gábornak a Fradi edzője

HírKlikk 2021. június 3. 10:09 2021. jún. 3. 10:09

Interjút adott az ukrán médiában Szerhij Rebrov. A Ferencváros vezetőedzője igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és hónapokig tartó hallgatás után a zbirna.com internetes oldalnak hosszan beszélt a körülötte kialakult helyzetről – írja a cikket szemléző Nemzeti Sport.

Az interjút készítő újságíró azzal a felvetéssel kezdte, hogy a klub elnöke, Kubatov Gábor a közelmúltban úgy nyilatkozott, Szerhij Rebrov február 10-én ügynökén keresztül azt üzente, nem kívánja folytatni a munkát a Ferencvárosnál.

„Minden éremnek két oldala van – kezdett bele a Fradi ukrán vezetőedzője. – Sokáig hallgattam, nem akartam nyilatkozni, tiszteletben tartva a klubbal kötött szerződésemet. De elérkezett az ideje, hogy megszólaljak, mert a kialakult helyzet immár tarthatatlan. Szóval... Miután az év elején néhány részletben nem értettünk egyet az átigazolási politikában, leültünk Kubatov Gáborral. Úgy éreztem, két bajnoki címmel, Európa-liga-szerepléssel, Bajnokok Ligája-csoportkörrel annyi tiszteletet megérdemlek, hogy kikérjék a véleményemet, mielőtt új futballistát igazolnának. Az elnök úr biztosított róla, többé senkit sem igazolnak a megkérdezésem nélkül. Erre nem sokkal később újabb olyan futballista toppant be az öltözőbe, akit akkor láttam először... Ezután történt, hogy Varga Sándor ügynökömön keresztül azt üzentem, ilyen feltételek mellett nem kívánom tovább folytatni a munkát.”

Ehhez képest önmagának ellentmondva így folytatta:

„Arról szó sem volt, hogy szerződést bontanék, és elmennék. Arra kértem a klub vezetőit, hogy beszéljünk meg mindent. A szurkolók folyamatosan megállítottak az utcán, és azt kérdezgették: Szerhij, miért hagyod itt a klubot?”     

A 46 éves tréner szerint minden egyesületnél előfordulnak nézeteltérések, ezeket a problémákat konstruktív módon, szemtől szemben meg lehet és kell is oldani. Ám hiába várt négy hónapig rá, a vezetőkkel közös beszélgetésre azóta sem került sor. Rebrov megerősítette, továbbra is szeretne a Ferencvárosnál dolgozni. A nyáron „visszautasíthatatlan” ajánlatai voltak, ám a magyar bajnok kedvéért mindet visszamondta, mondván, remekül érzik magukat Budapesten.

„Nem bántam meg, hogy akkor maradtam a Ferencvárosban – folytatta Szerhij Rebrov. –  A vezetők, edzők és játékosok közötti kölcsönös tisztelet az első. De... Úgy érzem, a mostani helyzet méltatlan hozzám. Három éve dolgozom itt, mindig hálás leszek a Ferencváros vezetőinek, hogy bizalmat szavaztak nekem, illetve a magyar szurkolóknak, akik mindenben támogattak. De itt az ideje, hogy engem is tiszteljenek! Eszem ágában sem volt elhagyni a Fradit, tisztelem és szeretem a klubot. Továbbra is a Ferencváros vezetőedzője vagyok, és úgy tervezem, hogy az eredeti tervnek megfelelően, június nyolcadikán Budapesten lesz jelenésem. Persze arról is tudok, hogy a klub sportigazgatója tájékoztatta az edzőket és a futballistákat, már június negyedikén össze kell jönniük az öltözőben.

A Ferencváros nem kívánt nyilatkozni a cikkel kapcsolatban.

Forrás: Nemzeti Sport