Szudi és Póta a nyolc között, Madarász kiesett az asztalitenisz olimpiai selejtezőn

HírKlikk 2024. május 18. 19:30 2024. máj. 18. 19:30

Szudi Ádám második mérkőzését is megnyerte a kieséses tábla második szakaszában, ezzel bejutott a nyolc közé az asztaliteniszezők szarajevói egyéni európai olimpiai selejtezőjén. Madarász Dóra kiesett.

A tornán 23.-ként rangsorolt Szudi a finn színekben versenyző Oláh Benedekkel (14.) csapott össze szombati második meccsén és 2:1-es hátrányból fordítva végül hat szettben győzött. A következő fordulóban – vasárnap délelőtt – a belga Martin Allegro (7.) lesz az ellenfele. A párizsi kvótához még két mérkőzést kell nyernie.

A nőknél a vegyes párosban már olimpiai induló Madarász Dóra (15.) öt játszmában alulmaradt az ukrán Margarita Peszockával (8.) szemben, így számára befejeződött a viadal.

Póta Georgina a kieséses tábla második szakaszában is bejutott a nyolc közé az asztaliteniszezők szarajevói egyéni európai olimpiai selejtezőjén.

Az ötödik helyen kiemelt magyar játékosnak ezúttal csak a második fordulóban kellett bekapcsolódnia, köszönhetően annak, hogy délelőtt még kvótameccset játszott, amelyet elvesztett.

Szombaton délután a 12.-ként rangsorolt szerb Izabela Lupulesku volt az ellenfele, aki az első szettet ugyan megnyerte, de a folytatásban már nem sok ellenállást tanúsított. Póta végül öt játszmában győzött, vasárnap délelőtt pedig az olasz Giorgia Piccolin (1.) és a luxemburgi Sarah De Nutte (18.) párharcának továbbjutója lesz a következő ellenfele. A párizsi kvótához még két sikert kell aratnia.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):
egyenes kieséses tábla, 2. szakasz:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
nők:
Margarita Peszocka (ukrán)-Madarász Dóra 4:1 (-11, 5, 4, 5, 10)
2. forduló (a 8 közé jutásért):
férfiak:
Szudi Ádám-Oláh Benedek (finn) 4:2 (9, -13, -6, 6, 9, 7)

korábban:
1. forduló:
férfiak:
Szudi-Lubomir Jancarik (cseh) 4:2 (12, 8, 12, -4, -8, 8)

korábban:
egyenes kieséses tábla, 1. szakasz:
kvótamérkőzés:
Anna Hursey (brit)-Póta 4:1 (9, -9, 8, 7, 4)  

A bosnyák fővárosban 79 játékos – 36 nő és 43 férfi – állt asztalhoz.

A tornán öt-öt párizsi kvóta talál, illetve talált gazdára. A csoportkör után mindkét nemnél 24-en – a csoportok első két-két helyezettjei – kerültek az első kieséses táblára, innen a két döntős jutott indulási joghoz szombaton délelőtt (a finálét nem játsszák le). A délután rajtoló második táblán már csak 22-22 játékos küzd, közülük vasárnap három-három asztaliteniszező szerez kvótát, a két döntős és a bronzmérkőzés győztese. A hatodik kontinentális kvótát a június 11-én nyilvánosságra kerülő világranglista legjobbja kapja.

A magyaroknak csapatban nem sikerült kvótához jutniuk, az Ecseki Nándor, Madarász vegyes páros viszont ott lesz Párizsban. Egyesben a szarajevói verseny mellett még a június 18-i ranglista kínál esélyt az indulási jog kiharcolására.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom