Új névadója lesz a labdarúgó Magyar Kupának

HírKlikk 2020. július 31. 18:13 2020. júl. 31. 18:13

A 2020/2021-es szezontól kezdve, öt éven keresztül a Mol lesz a megreformált Magyar Kupa névadója.

Az Index számol be az MLSZ honlapján közzétett közleményéről, miszerint az 1909-ben indult kupasorozat az ősztől új arculatot is kap, és a párharcok mostantól egy mérkőzésesen dőlnek el.

A döntőt 2021 tavaszán rendezik majd meg az új Puskás Arénában és a kupagyőztes képviselheti Magyarországot az Európa Ligában.

Az MLSZ szerint, a szurkolók mindenhol találkozhatnak majd a sorozat új arculati elemeivel, többek között a meccsek előtti új Magyar Kupa-himnusz fog szólni és az érdeklődők egy külön – csak a kupával foglalkozó – honlapon értesülhetnek a legfrissebb hírekről, eseményekről és érdekességekről.

„A magyar sportélet mindig is kiemelt figyelmet élvezett a részünkről. Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a Mol-t, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. A Mol a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve, a profi sportolók támogatásán át, a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a magyar sportélet minden mozzanatában jelen van. Ezért is lépünk most újabb együttműködésre az MLSZ-szel, új lendületet adva a Magyar Kupának” – nyilatkozta Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködésről. 

Forrás: Index/Hírklikk