Ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Nemzeti Vágta

HírKlikk 2024. október 5. 10:50 2024. okt. 5. 10:50

A versenyzők eskütételével és ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét veszi szombaton a 17. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

A pénteki nulladik napon tíz ország lovasrendőrei versenyeztek, szombaton előfutamok, vasárnap a középfutamok és a döntő várja az érdeklődőket – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati adásában.

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója az adásban elmondta: a megszokott show-elemek mellett pénteken egy új program, a nemzetközi lovas díszegységek viadala várta az érdeklődőket. Erre nyolc országból érkeztek katona- és rendőrtisztek, egyebek mellett Törökországból, Nagy Britanniából és Bahreinből.

Szombaton a Fogatvágta, Kishuszár- és Huszárgyerek Vágta, valamint a Kocsitoló verseny előfutamai zajlanak. A Huszárgyerek Vágtán 16 induló, a Kishuszár Vágtán 24 induló száll versenybe – ismertette Cseri Dávid.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom