Végleges: elmarad a zártkapusra tervezett bolgár-magyar pótselejtező

HírKlikk 2020. március 14. 14:06 2020. márc. 14. 14:06

Szerdán még arról számoltunk be az MLSZ nyomán, hogy zártkapus lesz a március 26-ára Szófiába tervezett Bulgária-Magyarország EB-pótselejtező. Péntek estére a vírusjárvány miatt mindez módosult – lefújták a mérkőzést.

A Bolgár Parlament a pénteki nap folyamán vészhelyzetet hirdetett ki az országban, a Bolgár Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Krízisközpont pedig március 29-ig megtiltotta minden tömegrendezvény, kulturális-, szórakoztató- és sportesemény megrendezését – számolt be honlapján a szövetség. Ennek értelmében, a bolgár-magyar válogatott-mérkőzést sem rendezik meg, így a válogatott keretének hétfőre tervezett kihirdetése is elmarad.

A bolgár-magyar párharc győztese öt nappal később az izlandi-román meccs győztesét fogadta volna az Eb-részvételért.

Az idei Európa-bajnokságra június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten a Puskás Arénában, ahol három csoportmérkőzés mellett egy nyolcaddöntőt rendeznének. Az európai szövetség (UEFA) jövő kedden – videokonferencia keretében – tanácskozik arról, miként folytatódjanak a szinte egész Európában leállt nemzeti bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok, de médiaértesülések szerint, az EB sorsáról is döntés születhet.