Vívó Eb - Bronzérmes a női tőrcsapat

HírKlikk 2024. június 23. 19:45 2024. jún. 23. 19:45

Bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású együttes a 16-os táblán a törökök, majd a negyeddöntőben a németek ellen fölényes győzelmet aratott, az elődöntőben viszont az esélyeknek megfelelően. simán kikapott a világranglistát vezető, világbajnok, Eb-címvédő olaszoktól.

A bronzéremért a nemzetközi rangsorban harmadik franciákkal vívtak változatos, látványos mérkőzést a magyarok. Kondricz az elején 5-2-re kikapott Pauline Ranvier-től, aztán az olimpiai induló Pásztor ugyanennyire nyert Solene Butruille ellen, az első kör lezárásaként pedig Lupkovics 7-5-re alulmaradt Eva Lacheray-vel szemben. Ezt követően Kondricz 6-1-es vereséget szenvedett, Lupkovics viszont javított, a legerősebb franciát, Ranvier-t 8-5-re verte. A második kör végén 30-23-ra vezettek a franciák, mert Pásztor 5-2-es vereséget szenvedett Lacheray-től. A folytatásban a remeklő Lupkovics hozta vissza a magyar csapatot azzal, hogy Butruille-t 11-4-re verte: 31-31-nél érte utol ellenfelét, aztán 34-34-nél következett a csere. Kondricz döntetlent vívott Lacheray-vel, az utolsó párban pedig Pásztor küzdött nagyot Ranvier-vel. 37-37-ről 40-37-re ellépett, ellenfele azonban fordított, 42-42-nél pedig úgy kapott büntetőtust a már sárga lapos magyar tőröző, hogy egymás után másodszor is kiejtette kezéből a fegyverét. 42-43-ról viszont nagy bravúrral fordított, az utolsó három tust ő adta.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egyéniben második volt a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, illetve a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor, csapatban pedig másodikak lettek a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom