Nem Vidnyánszky dönti el, hogy lemond-e a kuratóriumi elnökségről

FSP 2020. augusztus 25. 08:44 2020. aug. 25. 08:44

Szinetár Miklós rendező nem csupán méltatlannak, de igazi kuriózumnak nevezte Vidnyánszky Attila fröcsögését. Mint mondta, „azt még csak értem, hogy sikertelen, frusztrált figurák káromkodnak és köpködnek a Facebookon. Nálunk viszont a sikeresek és tehetségesek is, ami alighanem hungarikum.” Szerinte, „már csak saját büszkesége okán is le kellene mondania a kuratóriumi elnökségről.” Ez utóbbiban téved Szinetár.

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, Szinetár Miklós nyilatkozott a Válasz Online portálnak. A rendező több mint 50 éven át tanított a színművészetin. A többi között, az egyetemet fenntartó kuratórium kinevezett elnöke, Vidnyánszky Attila is a növendéke volt.

A NER, pontosabban Orbán Viktor világában – szemben Szinetár felvetésével – feladatot, sarzsit, tisztséget sem kérni, sem visszautasítani nem lehet. Az ilyen ugyanis főbenjáró és megbocsáthatatlan bűnnek számít, és aki megszegi a szabályt, magára haragítja a Főnököt. Ez nem kívánságműsor, a Főnök ugyanis nem azért választ ki valakit egy feladatra, mert mást szeretne látni a helyén.

Orbán Magyarországán nincs helye az ellenkezésnek, a büszkeségnek. Ha Vidnyánszky, akinek emiatt nyilván esze ágában sincs lemondani a kuratórium elnökségéről, visszautasítaná a Főnök felkérését – mert hát máshonnan nem is jöhetett volna az ukáz és az engedély –, azzal a saját halálos ítéletét írná alá. Nemcsak a kuratóriumi elnökségtől, de számos más megbízatásától is meg kellene válnia. Nem Gyurcsány Ferenctől kell félnie, aki egy nem túl szerencsés mondatában azt ígérte, hogy Vidnyánszkyt és a hozzá hasonlókat földönfutóvá teszik, hanem sokkal inkább Orbán Viktor haragjától és bosszújától kell tartania.

A Főnök keze ugyanis mindenhova elér, s Vidnyánszky nagyon jól tudja, hogy ha szembeszegülne az orbáni akarattal, vagyis, bejelentené lemondását, attól kezdve, nem volna maradása Magyarországon. Vidnyánszkynak és a NER más kedvezményezettjeinek sokkal inkább a baráti tűztől kell félniük, mint az ellenzék támadásaitól.