Ma kezdődik a jin föld disznó éve

HírKlikk 2019. február 4. 09:03 2019. feb. 4. 09:03

Már bő egy hónapja tapossuk a Gergely naptár szerint a 2019-es évet. Az új évvel mindenki új reményekkel teli, kíváncsian tekint a jövőbe. Az asztrológia ilyenkor előtérbe kerül, hiszen mindenkit hajt a kíváncsiság, mit látnak az asztrológusok, mit tudnak, amit mi nem? Az új év a kínai kalendárium szerint 2019. február 4-én kezdődik és pár hete már mindenki érezhette a változás szelét, lássuk hát, milyen energiákat tartogat nekünk az eljövő jin föld disznó év.

A 2019-es év igen mozgalmas, lendületes energiát hoz magával. A 2018-as lassú, beállt jang föld energiáit a felszínen látszólag egy könnyedebb, laza energia követi. Előtérbe kerül a csapat, az együttműködés, ez nem az egyéni teljesítmények, az egyedüli boldogulás ideje lesz. Együtt minden könnyebben fog menni. Az együttműködést segíteni fogja az empátia és az elfogadás, a jó kommunikációs képesség. Fontos lesz, hogy azonosulni tudjunk azzal, amit csinálunk. 

Az év elején mindenki a legszebb arcát mutatja majd a külvilágnak, a felszínen minden szép és jó, de az igazi, komoly dolgok közben a háttérben zajlanak. Megjelenik egy belső konfliktus, hogy miközben a kényelmet, nyugalmat, saját tempónkat szeretnénk követni és a komfortzónánkon belül maradni, közben hajt a vágy az új dolgok kipróbálására és a mozgásra.

A 2019-es év az új dolgok kezdetének az éve. Remek alkalom a megújulásra. Sok új dolog indul el, az újdonság iránti igény hajt majd mindenkit. Le a régi, megszokott dolgokkal, csináljuk helyet az újnak! Viszont a nagy lendületben figyeljünk arra, hogy átugorhatunk lényeges részeken, amelyek később problémát okozhatnak vagy épp ellenkezőleg, elaprózzuk magunkat és elveszhetünk a részletekben.

2019-ben az érzelmek is hangsúlyosak lesznek. Érzékenyen reagálunk a külvilág történéseire, sok minden mélyen megérint minket. Szánjunk néha egy kis időt magunkra és gondolkozzunk el azon, mit szeretnénk, mik a céljaink, ne rohanjunk át felületesen a hétköznapokon.

Az új évben egy dolog lesz biztos, az a változás. Minden változni fog, kiszámíthatatlanul. Ez belső feszültséget fog szülni a kiszámíthatóság, átláthatóság iránti igényünk miatt. Ha valami nem működik, vagy megrekedtünk egy szituációban, akkor a 2019-es év vagy belülről jövő igény vagy akár külső ráhatás formájában, de mindenképpen arra a belátásra bír, hogy a helyzeten változtatni kell, és tovább lendít, akár akaratlanul is. Jobb, ha magunktól indulunk el és nem várjuk meg amíg az események fájóan úgy alakulnak, hogy nem lesz más választásunk, mint változtatni és kilépni a helyzetből.

Figyeljünk arra, hogy néha a felnagyítva élhetjük meg az eseményeket és ott is problémát láthatunk ahol valójában nincs is!

A lendület, a változás, az új iránt kíváncsiság miatt néha szeleburdik is lehetünk, így fokozottan figyeljünk oda a közlekedésre, legyünk óvatosabbak, mert megnő a körültekintés hiánya miatt a balesetek lehetősége.

Ez egy általános, az év energiáit hordozó előrejelzés, az egyes személyekre való pontos hatáshoz személyes konzultáció szükséges.

Ha tetszett az előrejelzés, több tartamat az AstroKontent facebook oldalon találhat.

Szerző: Palásti Katalin kínai asztrológus