Nem férnek el a cuccaid?

Foglár Noémi 2019. augusztus 15. 17:00 2019. aug. 15. 17:00

Néhány hét múlva beköszönt az ősz, így hónapokon keresztül nem lesz szükséged nyári ruháidra, rövidnadrágjaidra és fürdőruháidra, azonban a helyet mégis foglalják majd a szekrényedben. Azonban nem szükséges megválnod egyetlen ruhadarabodtól sem, csupán praktikusan kell kihasználnod a szobád legapróbb zugait is a tárolásukra.

Mindennek van helye, csak keresned kell! Az egyik legegyszerűbb trükk a probléma feloldására az, ha előásod a bőröndjeidet és azokba elcsomagolod az éppen nem használatos holmijaidat, majd visszateszed őket oda, ahol eddig is tároltad. Ugyanannyi helyet fognak elfoglalni megpakolva is, mint üresen.

Gazdálkodj az ágyad alatti hellyel is! A bútorboltokban sokféle ágy alá való tároló alkalmatosságból válogathatsz. Vannak olyanok, amelyek fiókként funkcionálnak, léteznek zárható tetejű dobozok, és kerékkel ellátottak is, amelyek könnyen mozgathatóak.

Az alapján válassz közülük, hogy mit szeretnél bennük tartani. Az apró, vászonból készült dobozok leginkább a kiegészítők tárolására alkalmasak. A gurulós tárolókba nehezebb dolgokat, például a polcra már nem férő könyveket helyezd el! A cipőid tárolásához célszerű átlátszó dobozokat vásárolnod, hogy könnyen felismerd, melyikbe mit rejtettél.

Olyan dolgok tárolására, amelyeket nem használsz nap mint nap, a plafon alatti holtteret is kihasználhatod egy kis kreativitással. Szerelj a plafon alá körülbelül 40 centiméterrel egy egyszerű polcot. Ráteheted a táskáidat, a kalapjaidat és egyéb kiegészítőidet, de figyelj rá, hogy a végeredmény rendezett látványt nyújtson, ne rombold vele a szoba összképét!

Használd ki a szobák sarkait is! Ezek az eldugott helyek megoldhatják a kabátok, a sálak és az esernyők tárolásának gondját, amennyiben egy-egy állófogast állítasz oda.

Forrás: Hírklikk