Okosbőrönd, a legújabb őrület

HírKlikk 2019. április 24. 10:16 2019. ápr. 24. 10:16

Hogy melyik a legokosabb, azt talán majd a vásárlók eldöntik. Minden esetre több bőröndgyártó cég állítja azt magáról, hogy a legmenőbb okosbőröndöt ők dobják a piacra. Az okosbőrönd telefont tölt, saját súlyát méri, riaszt és GPS-szel nyomon követhető. Minimum.

Aki utazott már repülővel, az pontosan tudja, hogy akár kézipoggyászt, akár feladott poggyászt visz magával a repülőútra, szigorú szabályoknak kell megfelelni a reptéren azért, hogy a repülőn nem csak mi, de a csomagjaink is velünk utazhassanak a célállomásra. A bőröndgyártó cégek igyekeznek kiszolgálni a különleges igényeket, és egymást túllicitálva dobják piacra a legkülönfélébb tulajdonságokkal és funkciókkal felszerelt bőröndöket. A legújabb trend az okosbőröndöké, és ezt az őrületet egyre több cég igyekszik meglovagolni.

Az okosbőrönd zárt állapotában úgy ismerhető fel, hogy USB csatlakozóval rendelkezik, amelybe csak bele kell dugni a mobiltelefont és a beépített és/vagy kivehető akkumulátor menet közben feltölti azt, vagy bármit, amit az aksi teljesítménye elbír, legyen az okostelefon, táblagép vagy akár laptop.

Az okosbőrönd akkumulátorának feltöltése az okostelefon alkalmazásával és Bluetooth segítségével irányítható. Van olyan okos, szuper hátizsák az AMPL-nek köszönhetően, amely egyszerre több eszköz feltöltésére is képes. A mobilunkkal utasításokat adhatunk az akkumulátornak, hogy mikor, melyik eszközt és mennyire töltse fel. Az applikáció alkalmas lehet arra, hogy kinyitható legyen vele az okosbőrönd, mint a Space Case 1 esetében, továbbá egy beépített GPS segítségével nyomon követhetővé váljon a feladott, elhagyott, esetleg ellopott poggyász. Mondani sem kell, hogy természetesen egy okos gyártó okos bőröndje képes iOS és Android készülékekkel egyaránt kommunikálni.

Beépített digitális mérleg segít kiküszöbölni a bőrönd túlpakolását. Ezzel lehet megelőzni a túlsúlyos csomagért fizetendő büntetést a repülőtéren. Annak érdekében, hogy a légitársaságok minden szabványának megfeleljen a poggyász, még a praktikusan nagy kerekű G-Ro okosbőrönd méretezésekor is figyelembe vették a reptéri korlátozásokat.

Az okosbőrönd térnyerése azonban nem tetszett néhány amerikai légitársaságnak, miután a robbanásveszélyes lítium-ion akkumulátorai miatt világszerte kitiltották a repülőgépekről a Samsung Galaxy Note7 készüléket. Az olyan bőröndökben, mint például a Bluesmart okosbőröndjeiben a beépített akkumulátorok vörös posztóként szúrják az amerikai légitársaságok szemét, ezért csak akkor engednek fel okosbőröndöt kézipoggyászként a repülő fedélzetére, ha abból ki lehet venni az akkumulátort.

Cipzár nélküli okosbőrönd is megjelent a piacon a Trunkster jóvoltából, ami azért dicséretes, mert a repülőtéri poggyászlopások java részét, még a lelakatolt bőröndöknél is, a tollal könnyedén kinyitható cipzárok teszik lehetővé. A redőnyös tolóajtós megoldás a reptéri szarkák dolgát megnehezíti, viszont a tulajdonosét jelentősen megkönnyíti azzal, hogy a poggyász tartalmához gyorsan és kényelmesen hozzáférhet. 

Forrás: Hírklikk