Páramentesítő készülékkel a párás ablak ellen

HírKlikk 2019. szeptember 19. 11:36 2019. szept. 19. 11:36

A különböző ingatlanok igénybevétele folyamán a belső terekben általában kimagasló mennyiségű nedvesség található a levegőben. Számos vizsgálat és teszt arra is rámutatott, hogy a modern nyílászárók még tovább rontják a szituációt. A jelenkori nyílászárók ugyanis hermetikus zárással rendelkeznek, így az adott helyiséget nem lehet természetes módon szellőztetni.

Mikor jön létre a pára, és miért szükséges szakszerűen elvezetni? 

A levegőben található páratartalom a legtöbb esetben a fürdés, zuhanyzás, és olyan házimunkák, mint a mosás és főzés folyamán növekszik meg jelentősen. Ilyenkor ajánlott a páratartalmat hatékonyan elvezetni, hiszen ellenkező esetben számos negatív következménye lehet a magas páratartalomnak. 

A párás ablakokkal járó leggyakoribb következmény a fekete foltok kialakulása a nyílászárók oldalán. A penész azonban nem kizárólag az ablak környékét érinti, hanem minden olyan helyet, ahol magas a páratartalom mértéke. A penész által veszélyeztetett helyek között a falfelületek, illetve a különböző bútorok hátsó területei egyaránt megtalálhatók. 

Mi jelent szakszerű és hatékony megoldást a pára elvezetésére?

Ha az ablak párásodása és az amiatt létrejövő penész megszüntetése a cél, abban az esetben a páramentesítő használata a legcélszerűbb eljárás. Az eszköz alkalmazásával a kellemetlen, dohos szaggal rendelkező penészfoltok teljes mértékben megszüntethetőek. 

A speciális páramentesítő készülékek hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy akár több liter nedvességet is képes eltávolítani. A levegő nedvességének kiszűrése nem kivitelezhető a kereszthuzat alkalmazásával, így mindenképpen páramentesítő használata szükséges a tökéletes eredmény elérése érdekében. 

A legnagyobb mennyiségű páratartalmat a konyhában és a fürdőszobában végzendő tevékenységek okozzák. Ezekről a tevékenységekről azonban nem lehet lemondani, hiszen a mosakodás és főzés egyaránt nélkülözhetetlen dolgoknak számítanak a hétköznapi életben. Habár jelentősen kisebb mértékben, de a légzés és a szobanövények egyaránt növelik a levegő páratartalmát.   

Az egészség fejlesztése

A lakásban jelenlévő magas páratartalom számos negatív egészségügyi hatással rendelkezik. A leggyakoribb tünetek között az erős fejfájás, a fáradtság és a kellemetlen közérzet egyaránt jelen vanak. A páramentesítő készülékek használatával ezek mind megelőzhetők, hogy a mindennapi komfortérzet elérhető legyen. Az eszközök a modern megjelenési elvárásoknak tökéletesen megfelelnek, hogy minden helyiségben megfelelően mutassanak. A dizájn mellett az energiatakarékosság is kiemelten fontos, amelyet szintén biztosít a páramentesítő eszköz. 

Amennyiben nagy területtel rendelkező helyiségekben szükséges a megfelelő levegő biztosítása, célszerű a Páramentesítő.hu ipari mobil páramentesítő készülékeit alkalmazni.