Egészség és esztétika - tippek a tökéletes fogsor eléréséhez

HírKlikk 2019. augusztus 9. 12:51 2019. aug. 9. 12:51

A fogak épsége az általános egészség fontos része. A higiéniai szabályok hiányos betartása súlyos következményekkel jár. Előzd meg őket, fogadd meg az alábbi tanácsokat!

A fogkefét legalább negyedévente újra kell cserélni. A vásárlásakor arra érdemes figyelni, hogy a feje kicsi legyen, és két-három sorban álljanak rajta a se nem túl kemény, se nem túl puha, legömbölyített végű sörtecsomók.

Fogmosáskor a fogkefét nem előre-hátra kell mozgatni, hanem az íny felől a rágófelszín felé körkörösen, mert így tudja tisztára súrolni a fog közeit is, ahol a lepedék megtapadása a legvalószínűbb.

Fontos tudni, hogy a szájvíz nem helyettesítheti a rendszeres fogmosást. Alkalmazása csupán elősegíti az üde lehelet és a jobb közérzet fenntartását. Gyakori használata a szájüreg fertőtlenítésére, illetve a szájban és a torokban található gyulladások csökkentésére alkalmas.

Essék néhány szó az esztétikáról is! Fogfehérítésre kizárólag a teljesen egészséges, a fogorvos által rendbe hozott fogazat alkalmas. A művelet elvégezhető otthon és fogorvosi rendelőben is.

Az otthoni fogfehérítő szett egyedi fogfehérítő sínből, a fogfehérítő gélt tartalmazó fecskendőkből, illetve a kezelés ideje alatt alkalmazandó fogfehérítő fogkrémből áll. A fogakra felhelyezett, 15 százalékos hidrogén-peroxidot tartalmazó zselével megtöltött sínben kell aludni egymás után tíz éjszaka.

A rendelői fogfehérítés alkalmával a fehérítő zselé magasabb koncentrációban, 30-40 százalékban tartalmaz hidrogén-peroxidot. A fogfehérítésnek ezek a módszerei nem károsítják a fogakat, nem okoznak maradandó elváltozást a zománcban.

Forrás: Hírklikk