Ha „túl” jól sikerült a buli…

HírKlikk 2019. augusztus 6. 15:55 2019. aug. 6. 15:55

Korábbi cikkünkben említést tettünk arról a tényről, hogy a fesztiválszezon kellős közepén hajlamosabbak vagyunk igent mondani a nagy ivászatokra - ezzel gondolván leereszteni a gőzt - és tippeket adtunk a súlyos következmények elkerüléséhez. Ha mértékkel fogyasztunk alkoholt, azzal nincsen semmi gond, hiszen nem károsítja maradandóan a szervezetünket, így másnap sem leszünk megviseltek. További tanácsaink következnek, majd eláruljuk, mit tehetünk, ha a másnap mégis fáj…

Az első és legfontosabb teendőnk, hogy együnk rendesen, mielőtt a buliba indulnánk. A gyomrunkba juttatott étel lassítja az alkohol felszívódását, így kevesebb jut el az agyunkba, és kevésbé árt meg.

Majd fontoljuk meg, mit iszunk! Ha el akarjuk kerülni a macskajajt, ne konyakot és whiskyt válasszunk, ugyanis azok jelentős mennyiségű etanolt tartalmaznak, s ez okozza magát a részegséget. A tömény alkoholfajtákat ne keverjük szénsavas üdítőitallal, mert a szénsav felgyorsítja az alkohol felszívódását. Figyeljünk rá oda, hogy minél több idő teljen el két pohár alkohol elfogyasztása közben. Adjunk időt a szervezetünknek az előző feldolgozására.

 

Ha véget ért a buli…

…és hazaértünk, vegyünk be egy-két aszpirint, és ébredés után meglátjuk, hogy a fájdalomcsillapító tabletták jelentősen képesek csökkenteni a másnaposság okozta panaszainkat. Felkelés után igyunk meg annyi vizet, amennyit csak tudunk. A folyadékpótlás jót fog tenni, csökkenni fog a fejfájásunk és a szájszárazságunk.

A legjobb az, ha dobunk a pohárba gyógyszertárban beszerezhető másnaposság utáni pezsgőtablettát, és ezzel az elveszett ásványi anyagokat is pótoljuk. Ha még ez sem lenne elég, vegyünk be vitaminokat. C-vitamint, mert az támogatja a májunk alkohollebontó folyamatait és B-vitamint, ugyanis az segít elmulasztani a kellemetlen tüneteinket, valamint növeli az energiánkat.

Amikor mindezen túl vagyunk, menjünk el egy fél órára sétálni. A mozgás és a friss levegő is segíteni fognak abban, hogy a káros anyagok lebomoljanak szervezetünkben.

Forrás: Hírklikk