Akkora harcsa került horogra, hogy nem fért be az autóba

HírKlikk 2023. szeptember 10. 11:50 2023. szept. 10. 11:50

Olyan óriási harcsát fogott ki egy horgász Tokajnál a Bodrogból, hogy nem is fért bele az autójába, terepjárót kellett hívnia, hogy haza tudja szállítani. 

T. Gergő még március 27-én fogta ki az óriási méretű harcsát, de csak hónapokkal később – barátai unszolására –, most tárta történetét a nyilvánosság elé. A halról készült fotót a Pecaverzum.hu mutatta meg.  

Minthogy az állat pontos tömegének meghatározására nem állt rendelkezésre megfelelő mérőeszköz, így csak a horgász becslésére lehet hagyatkozni. Ennek alapján, a harcsa súlya több mint 120 kiló lehetett. Ha T. Gergő pontosan lemérte volna a bodrogi harcsát, és hitelesíttette volna azt a Mohosszal, minden bizonnyal ma ő lenne a harcsa-rekorder. 

A három és fél órán keresztül fárasztott hal szája a horgász szerint akkora volt, hogy „egy focilabda gond nélkül bezuhant volna rajta a gyomrába”.

A hivatalos országos rekordot Kovács Gábor horgász tartja, aki 2010. május 10-én fogott ki egy 113 kilogrammos, 230 centiméteres harcsát a Töröcskei-tónál. 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom