Huszonegy emberrel szemben intézkedtek a budai villamosok ellenőrzésekor

HírKlikk 2024. július 22. 11:45 2024. júl. 22. 11:45

A fővárosi járatellenőrzési akcióban, július 18-án huszonegy emberrel szemben intézkedtek a BRFK és a BKK munkatársai a budai villamosokon, megállóikban és környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos vonalát ellenőrizték kiemelten. Az ellenőrzés részét képezte a Batthyány tér is, ahol nagytakarítást tartott partnereivel a BKK.

A rendőrök a villamosokon és a megállóhelyeken 21 esetben észleltek bűncselekményt vagy szabálysértést, amelynek során három embert elfogtak, kettőt előállítottak, hét esetben tettek szabálysértési feljelentést. Szintén hét esetben szabtak ki közigazgatási, illetve kettő esetben helyszíni bírságot.

A BKK-ellenőrök kiemelt létszámban, 10 csoportban mozogva, a villamosvonalak teljes hosszán ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat – tudatták a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt járatokra és környezetükre. A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban – írták.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom