Ilyen árakon lehet casco biztosítást kötni 2021-ben

(X) 2021. június 7. 12:58 2021. jún. 7. 12:58

Aki saját autóval rendelkezik, annak több irányban is felelőssége van. Nem csak a saját, az utasai, és a többi gépjárműben utazók életéért felel, de kötelezően biztosítást kell kötni minden kocsi tulajdonosának az autójára. Azok, aki megpróbálják megúszni a biztosítás megkötését, bizony pénzbírságra számíthatnak, vagy akár az is megtörténhet, hogy az adott kocsit kivonják a forgalomból. Arról már nem is beszélve, hogy amennyiben kötelező nélkül okoznánk balesetet, úgy saját zsebből kell kifizetni akár milliós nagyságrendű összegeket a másik fél autójának javíttatására, ami valljuk be, keveseknek menne hirtelen. Nem csak kötelező gépjármű biztosítást lehet kötni, hiszen akár a cascot is választhatjuk!

Sokan talán még a mai napig sem tudják, hogy milyen előnyökkel járhat, ha a casco mellett döntenek, vagy miben különbözik a kötelezővel szemben. Míg a kötelező felelősségbiztosítás akkor nyújt segítséget, ha mi okozunk balesetet, és a vétlen fél kocsijának a javíttatását fogja fedezni a biztosító, addig a casco már a saját gépjárművön történő szerelést fogja fedezni. Kicsit talán furcsa az, hogy kötelezően fizetni kell egy biztosítást, ami végül is a mi autónk káráért nem fog fizetni, ugye? A cascoval viszont minden téren biztonságban érezhetjük magunkat, így ha új, vagy drága autót vásárlunk, nem árt elgondolkodni azon, hogy melyik biztosítás és melyik biztosító nyújtaná a nagyobb biztonságot.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen árakon mozognak a casco biztosítások, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a biztoshely.hu weboldalon. Ez az oldal hatalmas segítséget fog nyújtani mindenkinek a biztosítások terén. Egyrészt minden fontos információnak egyszerűen és gyorsan utána lehet nézni, legyen szó autóbiztosításról, lakásbiztosításról, vagy esetleg utasbiztosításról. Másrészt egy online casco kalkulátor is található ezen az oldalon, ami már a 2021-es év díjaival számol, így néhány kérdés megválaszolás után már láthatjuk is a különböző biztosítók ajánlatait, amiket könnyen össze tudunk majd hasonlítani. Harmadrészt akár online is meg tudjuk kötni a biztosításokat, nem szükséges a személyes jelenlét, amihez mindössze egy alkuszi megbízásra van szükség, és valóban ki sem kell mozdulnunk otthonról.

Nem könnyű manapság a különböző biztosítók ajánlatai között eligazodni, akkor azonban, ha tudjuk, hol számíthatunk segítségre, nem okoz majd gondot a legkedvezőbb ajánlat megtalálása. A Biztoshely.hu pedig egy ilyen oldal! Ne feledje, ha új kocsit vásárol, nem biztos, hogy megéri a szalonban megkötni a casco szerződést, hiszen ott közel sem tudunk annyi ajánlatból választani, mintha a fenti oldalt választjuk. Akkor is érdemes felkeresni őket, ha már rendelkezünk casco biztosítással, de valamilyen okból kifolyólag, váltani szeretnénk. Érezzük magunkat és az autónkat is biztonságba!