Nemzet Színészei: Törőcsik Mari helyére Lehoczky Zsuzsát választották

HírKlikk 2021. május 11. 16:18 2021. máj. 11. 16:18

Ma délután a Nemzeti Színházban találkoztak a Nemzet Színészei: Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza a színház igazgatói irodájában választották meg a Törőcsik Mari elhunytával megüresedett helyre a Nemzet Színészét. Almási Éva, Csomós Mari, Cserhalmi György és Máthé Erzsi személyesen nem tudtak jelen lenni, ezért ők telefonon kapcsolódtak be a választásba.

A Nemzet Színészeinek megbeszélése zárt, amelyen csak a tizenegy művész vesz részt. A Nemzet Színészei közel egy óra elteltével hozták meg döntésüket, amelynek értelmében a mai naptól Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze cím új birtokosa. Az új Nemzet Színészének elsőként Vidnyánszky Attila gratulált telefonon.

- Borzasztó nagy megtiszteltetés, hatalmas öröm, hogy beválasztottak a Nemzet Színészei közé. Egyben nagyon sajnálom, hogy ez a megtiszteltetés Törőcsik Mari elvesztését is jelenti. Azért külön boldog vagyok, hogy ezzel a díjjal elismerték az operettet, mint műfajt. Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy én leszek a Nemzet Színésze – mondta a Blikknek Lehoczky Zsuzsa.